TURISME

Els comerciants volen que els busos turístics tornin a la Copa

Comerciants de Girona demanen a l’Ajuntament que faci marxa enrere i que permeti que els autobusos puguin deixar i recollir turistes a la zona de la Copa. Els comerciants asseguren que han recollit unes 280 firmes, que van registrar ahir a l’Ajuntament, i sol·liciten una reunió amb l’equip de govern per analitzar la situació.

La decisió “afecta greument” el volum de negoci dels establiments, que critiquen que l’equip de govern l’adoptés “de manera unilateral”. “Ni els transportistes, ni els guies, ni nosaltres hi estem d’acord. Això deu voler dir que alguna cosa no funciona bé”, ha afirmat Magda Massaguer en nom del col·lectiu. Els comerciants també apunten que “molts operadors” han deixat d’incloure Girona en les rutes pel mateix motiu. Des de l’1 de març passat, l’aparcament d’autocars dels carrers Canalejas i Carnicer és una zona d’estacionament per als veïns del Barri Vell.

Actualment, els autobusos han d’aparcar a Fontajau, gratuïtament, o a l’estació d’autobusos, amb un cost de 5,45 euros per dia i vehicle. “Amb aquesta mesura eliminem la congestió turística a Canalejas i atraiem els visitants a l’eix comercial de la ciutat”, va explicar en el seu moment l’alcaldessa, Marta Madrenas. L’equip de govern defensa que aquesta actuació beneficia els equipaments turístics que es troben més enllà de la plaça Catalunya.

El + vist

El + comentat