El comitè de l'Hotel Don Juan de Lloret desconvoca la vaga

L'establiment tornarà a acceptar reserves a partir del novembre i negociarà amb la plantilla un pla de viabilitat i ocupació

El comitè d'empresa de l'Hotel Don Juan de Lloret de Mar (Selva) ha desconvocat aquest divendres l'aturada parcial i la vaga de 24 hores que havien convocat després que la direcció els anunciés que volia tancar l'establiment en temporada baixa. En concret, quatre o cinc mesos repartits entre tardor i hivern.

La mediació que s'ha fet als serveis territorials de Treball ha permès que les dues parts acostessin postures i s'aixequessin les mobilitzacions. D'entrada, la direcció ha acceptat  obrir reserves més enllà del 4 de novembre (data en què es volia tancar temporalment el Don Juan). A més, segons recull l'acord, les parts també s'han compromès a negociar "un pla de viabilitat i ocupació que permeti mantenir l'hotel obert tot l'any, i mantenir així l'estabilitat laboral".

Des de la UGT, sindicat majoritari al comitè, creuen que s'ha guanyat temps, però el seu portaveu, José Antonio Sala, ja avança que "encara queda molta guerra".