El cap dels bombers a Girona alerta de l'envelliment del cos

Els 45 efectius dels Bombers de la Generalitat que s'han incorporat en l'última promoció als parcs gironins encara no són suficients per cobrir les necessitats de tota la regió i, pel cap baix, en falten una vintena, segons els càlculs del nou cap del cos a Girona, Antoni Rifà. Per això, Rifà no contempla que es torni a aturar la contractació de personal en futures convocatòries. "No veig que hi hagi cap raó per a una nova aturada en la contractació. Necessitem que això continuï per poder tenir un equilibri als parcs", assegura.

Rifà també ha parlat de la possibilitat d'agrupar parcs de bombers. La regió de Girona és la que més n'acumula. En total n'hi ha 28, dels quals 19 són professionals i 9 són parcs de bombers voluntaris. El cap de regió ha reconegut que aquest "és un tema de debat" als parcs però ha assegurat que ara mateix "no hi ha cap previsió", si bé creu que "se'n haurà de parlar més endavant".

Pel que fa a l'aplicació de l'article 155 i la seva afectació al dia a dia dels bombers, Rifà explica que en temes de formació "no ha tingut cap incidència", i tampoc s'ha notat especialment a l'hora de treballar. "Nosaltres seguim actuant com hem fet fins ara, amb el material que tenim", assenyala.

Antoni Rifà va substituir al novembre l'antic cap de regió dels bombers, Enric Cano, que va estar 11 anys i mig al càrrec. El nou cap dels bombers ha explicat que la seva serà una línia "continuista" amb la del seu antecessor i una de les seves prioritats serà "vetllar" perquè el pla estratègic es compleixi.

De fet, aquesta no és la primera vegada que Rifà ocupa la màxima responsabilitat del cos a Girona. Just abans de l'entrada de Cano ell va estar dos anys com a cap de regió. Durant els últims set anys, Rifà ha estat el cap de la Metropolitana Nord.

El + vist

El + comentat