Comarques Gironines 17/07/2017

Denuncien per sexista un anunci que busca administrativa 'lliure de càrregues familiars"

UGT de les comarques gironines porta el cas a la Inspecció de Treball perquè considera que infringeix la llei d'igualtat efectiva de dones i homes

Acn
1 min
Imatge de l'anunci denunciat a la Inspecció de Treball

GironaUn anunci publicat als diaris gironins busca una administrativa d'entre 27 i 40 anys, amb "bona presència" i que estigui "lliure de càrregues familiars", i sol·licita a les interessades que enviïn una foto de "cos sencer". UGT de les comarques gironines ha denunciat l'anunci a la Inspecció de Treball i Seguretat Social perquè considera que infringeix la llei d'igualtat efectiva de dones i homes.

Al text, el sindicat argumenta que és un anunci masclista i ressalta que per fer tasques administratives "és discriminatori seleccionar limitant edat, sexe, càrregues familiars i aspecte físic". "Entenem que pot obeir a una utilització sexista del cos de les dones", denuncien.

Per això, demanen a la Inspecció de Treball que comprovi els fets denunciats, aixequi acta de les infraccions i sancioni l'empresa responsable. El sindicat recorda que l'article 25 de la llei prohibeix la realització, emissió o exhibició d'anuncis publicitaris que "presentin les persones com a inferiors o superiors en dignitat humana en funció del sexe o com a mers objectes sexuals".

stats