SOCIETAT
Comarques Gironines 02/12/2020

Desarticulen una banda de punxa-rodes que robava a l’AP-7

Acn
1 min
Una retenció  de camions a l’AP-7, on actuava la banda dels punxa-rodes.

GironaEls Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda criminal de multireincidents que utilitzaven el mètode punxa-rodes per robar en àrees de serveis i en vorals de l’AP-7 des de la Jonquera (Alt Empordà) a Tarragona. El dispositiu policial, amb un centenar d’agents, ha permès detenir nou membres del grup-entre ells, els màxims responsables-, que acumulen un centenar d’antecedents. Es tracta de vuit homes i una dona, d’origen serbi i kosovar i d’entre 35 i 45 anys. Els arrestats van invertir més de 8.000 euros en vehicles de lloguer amb els quals cometien els furts i es garantien una fugida ràpida. Se’ls relaciona amb més d’una trentena de fets comesos en els nou mesos que ha durat la investigació.

Els detinguts utilitzaven el modus operandi conegut amb el nom de punxa-rodes. Els autors punxen una roda del vehicle de la víctima i posteriorment la segueixen fins que s’ha d’aturar al voral. Un cop allà, aprofiten per aturar-se i sostreure els objectes de l’interior del vehicle. En altres ocasions, detectaven el vehicle que volien assaltar, el feien aturar al voral o a la mateixa àrea de servei de l’autopista, fent indicacions com si tinguessin un problema al cotxe. Un cop aturats i amb l’excusa d’ajudar-los, els autors distreien les víctimes i robaven els objectes de l’interior.

Actuaven en grups de tres però es coordinaven habitualment i estaven dirigits per dos caps, principals elements de la banda criminal. Escollien víctimes d’origen estranger però, amb l’actual crisi sanitària que afecta la mobilitat de les carreteres, van ampliar el seu objectiu a víctimes d’origen nacional. També utilitzaven documentació falsificada de manera habitual per identificar-se quan eren detectats.

stats