Una família gironina denuncia irregularitats en el judici d'un parent al Marroc

Una família de Girona denuncia "irregularitats evidents" en el judici d'un parent seu al Marroc, on està condemnat a cadena perpètua per haver assassinat un jove fa dos anys i mig.

Els familiars de Salah Ehdin, que fa anys que viuen a la ciutat, afirmen a més que la policia d'aquell país el va torturar perquè es declarés culpable d'un crim que, asseguren, "no va cometre". "L'han condemnat sense que hi hagi ni una sola prova contra ell", afirma la cosina del pres i portaveu de la família, Ikram Bonaouda.

Dimarts que ve, 3 de gener, aquest jove de 31 anys s'enfronta a un nou recurs davant la justícia del Marroc per intentar quedar en llibertat. La família ha contactat amb la coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques de Girona i Alt Maresme per buscar ajuda. Carles Serra, un dels portaveus, ha explicat que ja han passat el cas a Amnistia Internacional, que l'està revisant.

El cas

Tot plegat va passar fa dos anys i mig quan un jove, amic de l'empresonat, va aparèixer mort a casa seva. Segons relata la família, Salah Ehdin havia quedat amb ell, i un cop va arribar al domicili es va trobar la policia, que de seguida el van detenir i el van inculpar de la mort "malgrat que no tenien ni una sola prova".

La família diu que està convençuda que els responsables són els sis policies que van anar a casa d'aquest jove, que tenia informació compromesa sobre els agents. "Han trobat empremtes de sis persones desconegudes, però cap del meu cosí", concreta Bonaouda.

Un cop detingut, la família assegura que van tenir lloc les tortures i les amenaces de la policia marroquina per aconseguir una confessió del crim per part de Salah Ehdin. A banda, la família també denuncia irregularitats en la redacció dels atestats policials i que no s'admeti com a prova la gravació completa d'una càmera de seguretat del davant de l'habitatge de la víctima. Bonaouda assegura que el tribunal "ignora deliberadament" dues hores de cinta on es podria veure qui entra al domicili.

Etiquetes

Més continguts de

El + vist

El + comentat