MÚSICA

El festival Strenes genera un impacte d’1,5 milions a Girona

El festival Strenes 2018 ha generat un impacte econòmic a Girona d’1,5milions d’euros, segons recull un estudi encarregat per l’Ajuntament de Girona. Aquesta xifra suposa que per cada euro invertit pel consistori en l’esdeveniment la ciutat n’ha recuperat 12,3. A més, l’informe recull que, de mitjana, cada espectador es gasta 30,32 euros per concert. Una altra quantitat que també recull l’estudi és l’impacte en el que es coneix com a publicity, un càlcul que estima la inversió en marca que ha rebut Girona gràcies a l’Strenes. Segons els càlculs de l’estudi, el valor total puja fins a 180.000 euros. “Això ens situa a nivells de retorn de grans esdeveniments com el Temps de Flors o el Temporada Alta”, ha detallat el director de l’Strenes, Xavi Pascual.

30.400 espectadors

El festival ha tancat l’edició d’aquest any amb un total de 30.400 espectadors. La xifra és similar a la de l’any passat, que va registrar 32.250 assistents. Però aquest any cal tenir en compte que es va suspendre el concert inaugural al terrat de l’Oficina de Turisme, l’acte més multitudinari, que aplega habitualment unes 8.000 persones.

El regidor de Cultura, Carles Ribas, considera que l’estudi situa Girona “a dalt de tot” en matèria musical. El festival va fer ahir el balanç final d’aquest any i va entregar el primer reconeixement Talent Gironí, que s’ha emportat la banda indie Carmen 113, que s’ha imposat a North State, Pau Blanc, Caritat Humana i Sara Terraza.

Més continguts de

El + vist

El + comentat