CANÇÓ

El festival Veus omple Olot de propostes De grups vocals

La tercera edició del festival Veus d’Olot, dedicat als grups vocals, s’inaugura avui amb una jornada atapeïda de propostes. La primera, un taller que tindrà dues sessions, a les 11 h i a les 16 h, en què es convidarà el públic a cantar a l’estil church service. El taller l’imparteix la Gospel Celebration de Ramon Escalé (sala El Torín).

A les 18 h, al Petit Firal, i amb el títol La primera nadala de l’any, alumnes de les escoles d’Olot participaran en una cantada dirigida per l’Escola Municipal de Música de la ciutat en què interpretaran dues nadales, una adaptada pel professor Albert Carbonell. A continuació, la Coral de l’Associació de la Gent Gran, juntament amb els Amics de les Lletres Garrotxines, presentaran un espectacle de música i poesia al pati de l’Antic Hospital.

Més tard, a les 20.30 h, al Teatre Principal hi actuarà el grup Trondheim Voices i, finalment, per cloure la primera de les quatre jornades del festival Veus, a El Torín s’hi farà una sessió golfa, a les 23.30 h, en què les Dones de Frank (Mone Teruel, Marian Barahona, Susana Ribalta i Txell Sust) i Joan Nito Figueras retran homenatge a Frank Sinatra.

Un dels caps de cartell del festival Veus d’aquest any, que s’allargarà fins al diumenge, és Take 6, un dels grups vocals més guardonats de la història, amb 10 premis Grammy i deu premis Dove, entre d’altres. Aquesta formació nord-americana actuarà dissabte a les 20.30 h al Teatre Principal d’Olot.

La nit abans, també al Teatre, s’estrenarà el primer musical a cappella en català de la mà de Broadway A Cappella, en el qual tretze joves cantants versionaran grans temes de Broadway sota la direcció musical de Gerard Ibáñez.

Més continguts de