Comarques Gironines 06/04/2022

El Festival Còmic de Figueres celebra els 15 anys amb una programació especial

La cita, que té lloc del 14 al 17 d'abril, vol reflectir el bon moment del gènere humorístic català

ARA
3 min
La presentació del Festival Còmic es va fer en un globus al Castell de Sant Ferran de Figueres.

El Festival Còmic de Figueres celebra la quinzena edició amb una programació que vol reflectir el bon moment que viu l'escena humorística a Catalunya i que pretén contribuir a l'ús del català en el gènere de l'humor, a les xarxes socials i a la cultura.

La programació, que els organitzadors del festival van presentar des d'un globus que es va enlairar al castell de Sant Ferran de Figueres com a símbol de celebració i de recuperació del pols després de la pandèmia, portarà a la capital empordanesa, entre el 14 i el 17 d'abril, destacats noms de l'escena humorística catalana, però també figures internacionals d'aquest gènere. 

El castell de Sant Ferran serà un dels espais que acollirà actuacions del festival, que es faran també a la Rambla, a la plaça Catalunya, a l'Auditori dels Caputxins, al Teatre el Jardí, a la sala La Cate, el Parc Bosc i la Biblioteca Fages de Climent.

Humor ràpid, directe i sense embuts

De les cares més conegudes de l'humor català, passaran per Figueres la còmica Judit Martín, que participarà en l'espectacle coral Humor de micro, on compartirà escenari amb el nou planter d'artistes catalans dedicats a aquest gènere: Modgi, Raquel Hervás, Charlie Pee, Manel Vidal i Neus Rossell. Tots ells es caracteritzen per oferir un "humor ràpid, directe i sense embuts", segons els impulsors del festival.

El festival donarà l'oportunitat als fans i seguidors del podcast El búnquer de Catalunya Ràdio de conversar amb els seus protagonistes, Jair Domínguez, Peyu i Neus Rossell. Un altre espectacle amb segell de proximitat és el que porta per títol Toilet i que oferirà la Cia Karlus, encapçalada pel figuerenc Karlus, un mag que integra l'art del clown en els seus espectacles.

Recuperació de tres actuacions d'èxit

De l'escena humorística internacional, destaquen tres de les actuacions de més èxit que el festival ha programat al llarg de la seva història, i que en aquesta edició recupera: Zic Zag,  de Joseph Collard, Joana d'Arc, de Gardi Hutter, i The best of, de Leo Bassi. Tres propostes que es poden gaudir amb un abonament de 30 euros.

Un altre dels plats forts de la programació és l'actuació de Julien Cottereau, un actor francès guardonat amb els premis teatrals més importants del seu país (Molière, Beaumarchais, SACO), mim clown principal de l'espectacle Saltimbanco del Cirque du Soleil. Cottereau ja ha actuat en altres edicions del festival i hi torna ara amb AaAhBibi, una història emotiva sense paraules i un joc amb el públic. Un gran homenatge al circ tradicional.

A la plaça Catalunya s'hi veuran tres espectacles gratuïts: les dues còmiques solistes Anna de Lirium i Colette Gomette presenten The one and the one, un espectacle amb números independents en què ressalta l'enorme complicitat de les intèrprets. La polonesa Pina Polar oferirà Into the wild, en què desplegarà la seva gran tècnica de clown barrejada amb teatre d'objectes, elements circenses i una alta capacitat d'improvisació. I Benoît Charpe portarà a Figueres Les Zèles d'Obús, una proposta còmica i musical amb piruetes espectaculars des d'un monocicle i un llit elàstic.

Espectacles al carrer

La programació inclou també tres espectacles de carrer, entre ells Hula Hoopla, de l'acròbata Julot Cousins, i l'actuació dels bascos Zanguango Teatro A l'altra banda, premi Max al millor espectacle de carrer del 2020. I, per primera vegada, el festival programa un espectacle d'humor itinerant pels carrers de la ciutat, que anirà a càrrec d'Escarlata Zirkus sota el títol Com riu la ciutat, un passeig discret per Figueres per buscar-hi els seus aspectes més humorístics amb Set Miralta i Jordi Aspa.

Concurs de vídeos i mems

Al marge de les actuacions, el festival recupera aquest any el concurs de vídeos i mems humorístics que ja va estrenar el 2020. Segons el codirector del festival, Xavier Valentí, amb aquest concurs es pretén "contribuir a l'ús del català per fer humor i fer cultura". Un equip d'experts influenciadors i els artistes i el públic del festival premiaran els millors vídeos i mems humorístics de la temporada.

Qui vulgui participar al concurs caldrà que entre l'1 i el 14 d'abril pengi algun vídeo o mem humorístic a lnstagram, TikTok o Twitter amb l'etiqueta #ConcursComic22.

Tota la informació i les entrades, disponibles a la pàgina web www.festivalcomic.cat.

--

stats