FOTOGRAFIA

El llegat fotogràfic de Pep Iglésias, a l’Off de Perpinyà

El Festival Off de Perpinyà acull fins al 14 de setembre una exposició retrospectiva d’imatges del fotoperiodista gironí Pep Iglésias. La mostra, titulada Pep Iglésias. Anacronismes. 1979-2009, s’ha instal·lat a la sala d’exposicions de la seu del diari L’Indépendant a Perpinyà. Les fotografies pertanyen al Centre de la Imatge INSPAI, de la Diputació de Girona, que participa per dissetè any consecutiu en el Festival Off de la capital nord-catalana.

L’exposició consta d’un conjunt de fotografies, en color i en blanc i negre, que mostren una imatge global de la figura de Pep Iglésias, tant de la seva faceta com a fotoperiodista com de la personal, la de ciutadà gironí fortament vinculat a la ciutat que el va veure néixer i a la cultura. Les seves imatges són el testimoni gràfic de l’evolució més important en el món de la fotografia dels últims setanta anys, i el seu llegat és un referent imprescindible per al fotoperiodisme de premsa local i per als professionals freelance.

L’exposició es va inaugurar per primer cop el mes d’octubre passat a la Casa de Cultura de Girona i després es va integrar a les Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona, a través de les quals arriba a Perpinyà en el marc del Festival Off.

Pep Iglésias i Trias (1958-2018) es va iniciar en la fotografia professional a finals dels anys setanta en diversos mitjans de comunicació de Madrid. Posteriorment va treballar de fotoperiodista en diaris de Girona i d’Andorra. L’any 2017, Iglésias va donar més de 140.000 fotografies a l’INSPAI, Centre de la Imatge.

El + vist

El + comentat