Comarques Gironines 09/09/2019

El bisbe de Girona defensa que els catalans tinguin la "possibilitat de decidir" malgrat que s'hagin de canviar lleis

Francesc Pardo creu que conèixer els desitjos dels ciutadans és "fonamental" per assumir decisions

Ara
1 min
Imatge d'arxiu del Bisbe de Girona, Francesc Pardo

GironaA la pastoral amb motiu de la Diada titulada 'Estimar Catalunya', el bisbe de Girona, Francesc Pardo, reflexiona sobre la situació actual del país i de la societat catalana i defensa "la possibilitat de decidir malgrat que això signifiqui plantejar-se canviar o aprofundir lleis fonamentals": "Conèixer què desitgem els ciutadans és fonamental per assumir decisions, siguin les que siguin, i per configurar el present i el futur".

Pardo també demana ser "respectuosos, justos i amables" amb les "diverses postures en relació a Catalunya i el seu encaix amb Espanya". "La pregunta que cal respondre és com estimem Catalunya en aquest moment històric, des de l'experiència de la història més llunyana, la més propera i pensant en el futur", exposa el bisbe.

A l'hora de respondre a aquesta qüestió, el bisbe demana "intel·ligència" per treballar per la identitat del país "des de les pròpies conviccions, respectant les dels altres i assumint la voluntat de la majoria". "Siguem conscients que ningú és propietari del país, ni hi ha una sola cultura, ni una sola manera d'estimar-lo i organitzar-lo", afirma Pardo, que considera que és "prioritari" esforçar-se en cercar el bé comú "per sobre la pròpia manera de pensar i per sobre de qualsevol estratègia".

Per últim, el bisbe reclama "fraternitat i solidaritat amb els altres pobles que configuren l'estat espanyol, la Unió Europea i els ciutadans del món". "Valorar la pròpia nacionalitat, la pròpia singularitat, no ens ha d'encerclar en nosaltres mateixos, sinó que ens ha d'obrir a tothom i ens ha de fer actuar amb solidaritat i responsabilitat", conclou.

stats