PATRIMONI COMERCIAL

Una guia recull 141 establiments emblemàtics de Girona

Una nova guia, que té també versió web, recull els establiments emblemàtics i singulars de la ciutat de Girona amb l’objectiu de posar-los en valor i protegir i preservar tota aquella activitat que s’hi desenvolupa, en la mesura que constitueix un patrimoni comercial de la ciutat diferenciat i singular. “Girona ha sigut sempre una ciutat amb una tradició comercial intensa. El comerç forma part del nostre ADN, és una eina de dinamització i de cohesió social, i ho volem posar en valor i que segueixi sent així. La creació d’aquesta guia respon a aquest objectiu i, a més, pot ajudar els gironins i gironines a visitar i revisitar els nostres comerços i ser, alhora, un atractiu turístic que parli de l’essència de la nostra ciutat”, destaca l’alcaldessa, Marta Madrenas.

La primera versió d’aquesta guia inclou 141 establiments, que han estat treballats i consensuats en els últims mesos a través de la Taula de Comerç Emblemàtic i Singular de Girona. Els establiments inclosos es divideixen entre comerços emblemàtics -definits per l’antiguitat del negoci i on es protegeix l’activitat comercial, independentment de l’establiment- i comerços singulars -inclouen aspectes de notorietat (rellevància o significació especial) o l’oferta d’un producte o servei destacats.

La publicació d’aquesta guia és el punt de sortida d’un pla d’accions que es vertebrarà a través de la Taula de Comerç Emblemàtic i Singularde Girona. La nova guia es pot consultar a través de la pàgina web www.girona.cat/emblematics.