SANITAT
Comarques Gironines 02/12/2020

L’Hospital d’Olot recupera activitat per a pacients sense coronavirus

Acn
1 min
L’Hospital de Campdevànol podrà desviar pacients al d’Olot.

GironaLa Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha començat a revertir algunes de les mesures adoptades a finals d’octubre davant la disminució de pacients ingressats per coronavirus al centre. De moment, s’han reobert les visites als pacients hospitalitzats a la unitat 1 i es mantenen les franges horàries a les unitats 3 i 4 per a pacients no covid. L’àrea quirúrgica ha recuperat l’activitat dels tres quiròfans i s’han recuperat les cirurgies sense ingrés previstes, juntament amb les intervencions oncològiques i les urgents que no s’havien interromput.

A partir de la setmana que ve, si la situació no canvia, es començaran a fer operacions amb ingrés no urgents ni oncològiques i es recuperaran progressivament totes les que es van haver de suspendre fa unes setmanes.

Suport a la comarca del Ripollès

La disminució de la corba de contagis, i, en conseqüència, d’ingressos als centres sanitaris, permetrà a l’Hospital d’Olot donar suport a la comarca del Ripollès. A partir d’aquest dimecres, els pacients no covid que hagin d’ingressar a l’Hospital de Campdevànol seran derivats al d’Olot o a altres centres de referència en funció del nivell assistencial que requereixin.

L’Hospital d’Olot té un total de 10 pacients amb covid-19 ingressats i 6 professionals positius per covid-19. Durant el novembre deu pacients crítics s’han traslladat als hospitals de referència de la comarca que disposen d’unitat de cures intensives i hi ha hagut vuit defuncions.

stats