Comarques Gironines 08/06/2021

Integració social al Pump Track de Salt

2 min
Una nena al circuit Pump Track de Salt.

El terreny dels circuits Pump Track, amb desnivells, salts i peralts, permet als ciclistes avançar-hi sense pedalar, aprofitant la inèrcia del cos bombejant amunt i avall. Des del passat cap de setmana, la població de Salt disposa del circuit Pump Tack més gran de Catalunya, però la seva finalitat no és només lúdica o esportiva, sinó que els seus impulsors, la Fundació Frodeno Fun(d) i l'Ajuntament de Salt, volen que sigui també una eina educativa i d'integració social, i hi organitzaran activitats amb aquest objectiu amb la complicitat de les escoles del municipi. L’accés al circuit serà gratuït per als menors d’edat excepte quan hi hagi activitats especials, com exhibicions o campionats amb esportistes professionals.

Situat al carrer Miquel Martí i Pol, al costat de la zona esportiva El Pla, el Pump Track compta amb una pista de 227 metres de longitud, aixecada sobre una superfície de 1.760 metres quadrats. La construcció del circuit s'ha pagat amb part dels diners que va recaptar el triatleta alemany Jan Frodeno fent una triathome a casa seva, a Girona, durant el confinament domiciliari pel covid-19. També va donar part dels diners recaptats per a la compra de dos respiradors per a l'Hospital Josep Trueta de Girona i a Caritas i el Banc dels Aliments perquè, a través de l'empresa LocalMarket, oferissin menús saludables a 200 famílies de Salt sense recursos.

Una eina per ajudar els nens a guanyar confiança i motivació

El triatleta considera que l'esport és "una eina molt útil per al foment dels hàbits saludables, el treball en equip, el respecte, l'esforç i la igualtat d'oportunitats", i aquest és l'objectiu que busca a través de les activitats educatives que s'organitzaran al Pump Track, que vol ser també "un punt de trobada on es carregui d'energia positiva els nens i nenes de Salt, proporcionant-los un entorn segur on guanyar confiança i motivació en la seva educació a través de l'esport". “Estem molt contents amb la inauguració del circuit, i a partir d’ara treballarem per impulsar totes les activitats i formacions que estem preparant al voltant de l’esport", afirma el triatleta.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, assegura que l'Ajuntament va treballar perquè es fes possible la construcció del Pump Track "des del primer dia que es va posar sobre la taula", per les possibilitats que obre aquesta instal·lació per realitzar activitats formatives i educatives a la població.

stats