MEMÒRIA HISTÒRICA
Comarques Gironines 07/10/2021

L’experiència d’exili de Carmen Castillo, al MUME

ARA
1 min
La cineasta i escriptora Carmen Castillo.

GironaUna exposició al Museu Memorial de l’Exili (MUME) de la Jonquera repassa la vida i obra de la cineasta i escriptora xilena Carmen Castillo i la seva experiència com a exiliada. Comissariada per la periodista i crítica de cinema Imma Merino, i amb disseny i producció de l’artista Roser Bover, la mostra recull textos i fragments de pel·lícules de Carmen Castillo, i també reproduccions de fotografies i de documents.

A l’exposició s’hi vol reflectir també l’experiència de molts altres exiliats (no només xilens) i per això Castillo ha triat cites de diversos autors que l’han acompanyat en les seves reflexions sobre l’exili.

Durant la dictadura xilena, Castillo va militar al MIR (Movimiento de Izquierda Revolucionaria), un grup resistent que lluitava clandestinament contra la dictadura. El 1974, després d’un fort atac repressor de la dictadura i fruit d’una delació que va acabar amb la vida del seu company i líder del grup resistent, Miguel Enríquez, va poder exiliar-se a París.

Carmen Castillo ha treballat fent documentals per a la televisió i també documentals relatius a la recuperació de la memòria històrica, com La flaca Alejandra (1994).

stats