Comarques Gironines 01/07/2017

L'empresariat de Lloret i la Generalitat invertiran 63,7 milions d'euros en tres anys destinats a la reconversió turística del municipi

Ara
2 min
Pla general dels signants del conveni amb el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, al centre

Lloret de MarLa Mesa Empresarial de Turisme de Lloret de Mar i la Generalitat han signat un conveni en què es comprometen a fer una inversió de 63,7 milions d'euros entre el 2017 i el 2019. Uns diners que han de servir per fer una reconversió turística del municipi. La major part dels fons els aportaran els empresaris, que hi destinaran 20 milions d'euros cada any. Per la seva banda, la Generalitat, l'Ajuntament de Lloret i el Patronat de Turisme hi posaran els 3,7 milions d'euros que hi falten.

La inversió anirà destinada a millorar equipaments públics i locals "que facin més agradable" el municipi. El president de la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret de Mar, Josep Maria Molist, explica que ja fa temps que inverteixen per millorar la imatge de Lloret però que amb la signatura aconsegueixen que el Govern "s'hi impliqui de debò". El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, posa en relleu "l'esforç" de totes les parts i diu que el conveni demostra "la gran confiança que té el Govern en Lloret".

Unes actuacions que, per l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, haurien de ser "l'impuls definitiu" perquè el municipi sigui una destinació "per a tot tipus de turisme". Dulsat ha qualificat "d'històric" el dia, ja que diu que es tracta d'un conveni que els lloretencs fa molts anys que hi van al darrere.

Dulsat i Molist han coincidit a demanar que s'allargui la temporada d'estiu per poder aprofitar més el turisme que visita la localitat. "Si ara mateix podem fer bones coses amb mig any, imagineu què podríem fer amb una temporada de 10 mesos", ha reblat Molist.

Aposta pel turisme

Durant l'acte, que s'ha fet als jardins de Santa Clotilde, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha lamentat els "discursos antiturisme". Baiget ha recordat que Lloret és la segona destinació més visitada per darrere de Barcelona i ha reivindicat el turisme com "una activitat econòmica imprescindible" per a Catalunya. En el mateix sentit s'ha expressat l'alcalde Dulsat, que ha assegurat que els lloretencs estan molt orgullosos de dedicar-se a aquesta activitat.

Per la seva banda, la vicepresidenta del patronat de Turisme Costa Brava de Girona, Marta Felip, ha reivindicat Lloret com una destinació turística històrica i considera "fonamental" la col·laboració entre el mon públic i el privat. "Per poder tirar endavant projectes com aquest cal que tothom remi cap al mateix costat", ha ressaltat.

Unanimitat amb l'allargament de la C-32

Durant els parlaments, tots els ponents han recordat la importància que, segons el parer d'ells, té l'allargament de l'autopista C-32, que actualment està aturada per ordre d'un jutjat. El més incisiu en aquest aspecte ha sigut l'alcalde, Jaume Dulsat, que l'ha qualificat "d'obra determinant" per mantenir el desenvolupament turístic.

Dulsat ha assegurat que els accessos a la ciutat "han de ser bons" perquè generen beneficis "en tots els sentits". El conseller Baiget, ha recollit el guant del batlle i ha assegurat que la Generalitat "està compromesa amb aquesta obra malgrat les dificultats econòmiques i judicials".

stats