“Per donar el millor servei, el Trueta s’ha de quedar a Girona”

Conscient que la discussió sobre la ubicació del nou Hospital Josep Trueta de Girona pot enterbolir unes relacions entre municipis que tots els alcaldes consideren positives, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, insisteix que si defensa mantenir el centre hospitalari a la capital no ho fa, en cap cas, per egoisme localista, sinó perquè és l’opció “que permetrà donar un millor servei als ciutadans”. L’Ajuntament de Salt està disposat a cedir uns terrenys per si finalment la Generalitat decideix aixecar el nou Trueta al costat de l’Hospital de Santa Caterina i conformar així un gran parc hospitalari, tal com demana la Junta de Facultatius del Trueta. Tot i això, l’alcalde, Jordi Viñas, no vol afegir llenya al foc en la controvèrsia sobre la ubicació del nou hospital i assegura que “la pilota ha estat sempre i ha d’estar a la teulada del departament de Salut”. Afegeix que els criteris per escollir el lloc on ha de construir-se l’equipament “han de ser exclusivament tècnics”.

L’alcaldessa de Girona, però, sosté que en cap moment la Generalitat ha posat en dubte que el nou Trueta mantingui la seva seu a la ciutat i assegura que no tindria sentit que la capital es quedés sense un hospital públic de referència. “Girona ja va acceptar de forma generosa que l’Hospital Santa Caterina es fes a Salt”, recorda Madrenas.

Un estudi que l’Ajuntament va encarregar a una empresa privada i que ha presentat recentment avala la ubicació a la zona nord de Girona, als terrenys de Domeny cedits per l’Ajuntament. Madrenas destaca que l’informe conclou que aquesta opció té un impacte menor en la mobilitat dels pacients i els professionals per la proximitat amb l’equipament sanitari actual i l’accessibilitat de l’espai, al costat de la sortida Girona Oest de l’AP-7, que a diferència de l’accés sud de Girona no pateix col·lapses de circulació.

La possibilitat que el nou Trueta no es faci al costat d’on és ara no agrada a l’alcalde de Sarrià de Ter, municipi unit a Girona per la banda de l’hospital. Sarrià ja ha posat a disposició de la UdG uns terrenys pròxims al Trueta per fer-hi un centre vinculat a la Facultat de Medicina que inclouria docència i assistència sanitària, i que només tindria sentit si el nou l’hospital es construís a prop de la ubicació actual.

Més continguts de