Música
Comarques Gironines 14/11/2019

Miquel Gil, entre els artistes del Càntut de Cassà

El festival se centra en la música de tradició oral

Acn
2 min

GironaEl músic valencià Miquel Gil encapçala la programació musical de la 4a edició del Festival Càntut de Cassà de la Selva (Gironès) centrat en el foment de les músiques de tradició oral. La participació de Maria del Mar Bonet s’ha hagut de suspendre per una malaltia comuna de l’artista mallorquina. Dissabte, 16 de novembre, Arnau Obiols presentarà en comarques gironines el seu nou disc: Tost. Es tracta d’un àlbum que mostra la seva visió de la música tradicional del Pirineu Català. El concert d’Obiols serà gratuït. De fet, el 75% de les activitats programades del festival són d’entrada lliure.

Dins de la programació també destaca l’espectacle Vega, que Paula Grande i Anna Ferrer han creat específicament per a aquest festival. El projecte analitza el rol de les dones al llarg de la història a partir de les lletres de les cançons populars incloses en el projecte Càntut. Vega es podrà veure al pati de Can Trinxeria diumenge a les 17 h. A continuació, Miquel Gil presentarà el seu nou treball, Geometries. El valencià ha recollit diversos cants oberts i ha creat noves cançons a partir de les melodies d’arrel mediterrània.

Dinar de cantadors

En aquesta edició del festival es manté el Dinar de cantadors, diumenge a les 14 h. Les entrades ja estan exhaurides per participar en aquest àpat, en què els comensals van cantant mentre els serveixen els plats.

En el certamen es presentarà el llibre Càntut: les cançons de tradició oral a través de la percussió corporal. Es tracta d’una idea que va sorgir durant la tercera edició del festival i que el percussionista Santi Serratosa ha plasmat ara en paper.

Dissabte a dos quarts de vuit del vespre es projectarà el documental FOLK! Una mirada a la música tradicional, a l’auditori del Centre Cultural Sala Galà de Cassà de la Selva.

Càntut impulsa també la web www.cantut.cat, on recull gravacions de cançons antigues.

stats