Comarques Gironines 20/04/2022

La nova Clínica Girona entra en servei a l'entrada sud de la ciutat

L'equipament contribuirà a dignificar una zona on abunden les naus abandonades

ARA
2 min
La nova Clínica Girona, situada a l'entrada sud de la ciutat.

Amb el trasllat dels darrers pacients ingressats a l’antiga seu, aquesta setmana ha arrencat l’activitat assistencial la nova Clínica Girona, situada al carrer de Barcelona. L’equipament, que contribuirà a revaloritzar urbanísticament l’entrada sud de la ciutat de Girona, triplica l’espai respecte al que tenia l’antiga seu de la Clínica Girona, ubicada al carrer de Joan Maragall (passa dels 13.000 als 41.000 metres quadrats), amplia els serveis assistencials i, segons remarca el gerent de l’entitat, Carles Espígol, ha nascut com un centre sanitari de referència a Catalunya. Modern i innovador, ha estat construït amb materials asèptics i generadors de salut, és totalment accessible, ja que qualsevol persona amb problemes de mobilitat podrà accedir a tots els seus espais, i és sostenible perquè s'ha dissenyat per garantir l'estalvi energètic i econòmic. “Guanyem en serveis a les persones i avancem cap a la medicina del futur, amb pocs dies d’estada a la clínica i diagnòstics més eficients”, afirma Espígol.

Amb una plantilla d’unes 600 persones, la nova Clínica Girona disposa de 120 llits d’hospitalització, vuit quiròfans intel·ligents d’alta definició, tres sales de parts i tres per a endoscòpies, vuit boxs a la unitat de cures intensives (UCI) i deu boxs d’urgències, una àrea d’hospital de dia, oncològic i de medicina del dolor, i una sala de cirurgia menor ambulatòria i també més sales d’hemodiàlisi, entre altres serveis.

Innovació constant

Les obres han durat més de tres anys i han suposat una inversió de 65 milions d’euros. Fundada l’any 1934 pel metge Francesc Coll Turbau, junt amb un grup de metges gironins, la Clínica Girona s’han caracteritzat sempre per la innovació constant, segons destaca Espígol. Va ser la primera clínica privada de la ciutat, la primera que va posar en funcionament un centre de diàlisi a Girona (1974) i va ser pionera en implantar noves tècniques de diagnòstic per la imatge: el 1987 va inaugurar el servei de TAC i el 1997 va obrir el servei de ressonància magnètica.

Tot i que ha entrat en servei aquesta setmana, el nou equipament sanitari va ser inaugurat oficialment el 12 d’abril, quan encara no s’hi havien traslladat els pacients, amb un acte en què van participar el president del consell d’administració de Clínica Girona, el Dr. Pere Solà; el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon; la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, entre altres autoritats.

Revaloritzar l'entrada sud de la ciutat

Madrenas va destacar la construcció de la nova Clínica Girona a l’entrada sud de la ciutat com l’inici de la transformació de la zona per dignificar-la i dinamitzar-la des del punt de vista econòmic i social. La clínica ocupa l'espai d'una de les diverses naus industrials de la carretera de Barcelona que estaven abandonades i en estat de deteriorament des de feia anys, algunes de les quals han estat ocupades per persones sense sostre durant algunes temporades. A la nova clínica s’hi afegirà en un futur un nou institut i s’espera que s’hi obrin nous locals comercials.

stats