Comarques Gironines 06/02/2018

Una olotina rep un primer premi a la globalització als EUA

Think Global Forum també premia Netflix, Tesla i Google

Maria Garcia
2 min
Imatge d'Anna Navarro, coneguda als EUA com a Anna Schlegel

GironaL'olotina Anna Navarro i Descals, coneguda als EUA com a Anna Schlegel, ha sigut la primera persona a rebre el premi de globalització de Think Global Forum, una comunitat d'experts que analitza i debat sobre el present i futur de la tecnologia, els viatges, la fabricació o el comerç electrònic. A més de Navarro, aquest any també han sigut premiades companyies internacionals com Tesla, Netflix, Google o TripAdvisor.

Anna Navarro és la cap de globalització de NetApp -la primera empresa d'enginyeria en arxivament de dades- i fa 26 anys que ajuda companyies americanes a tenir presència mundial. "Em va sorprendre moltíssim, no m'ho esperava", ha reconegut a l'ARA l'olotina, que estava molt contenta amb el premi perquè "és la primera vegada que es dona a una persona, i no a una companyia".

Navarro va néixer a Olot i va estudiar filologia a Barcelona i després a Berlín. Des que va arribar als EUA ha treballat en el món de la globalització i és la presidenta d'una associació de dones que treballen en la globalització. També és cofundadora d'Imagine Educating Everyone de Kènia i Women in Localization, i ha liderat equips de globalització de companyies com Cisco, VMware, Xerox i, ara, NetApp.

"He pogut escriure i desenvolupar molts dels models actuals que es fan servir a Silicon Valley [Califòrnia, EUA]. Parlo a moltes Universitats i empreses que volen saber els secrets de com es fa", ha explicat Navarro, que també ha viatjat molt a la Xina per treballar amb el govern i analitzar temes d'encriptació de dades. "Treballem amb tots els equips de NetApp, amb tots! Cada part de la companyia s'ha de globalitzar, des dels preus a les oficines, a les lleis per entrar en un país, a les traduccions de les pagines web".

A més a més, ha escrit un llibre que explica el món de la globalització dins d'una empresa, on a la primera pàgina explica que és catalana. I, malgrat la distància, segueix atentament l'actualitat política del país. "Estem molt preocupats per la falta de democràcia. Sembla que cada dia ens collen més". I ha assegurat que als EUA "tothom sap ara què és Catalunya": "És a tot arreu, a la CNN, a Bloomberg, a Fox, al 'New York Times'...". Precisament la seva empresa, NetApp, portarà més de 3.000 persones a Barcelona, al desembre, amb motiu de la convenció anual.

stats