Comarques Gironines 08/07/2017

Un centenar de persones reben a Portbou el tren de nit de París, vuit mesos després d'haver-se suprimit el servei

L'Associació Salvem el Tren Empordà considera un èxit dels usuaris i posa en relleu "la intensa lluita" que han mantingut durant aquest temps

Acn
2 min
Imatge del l'últim tren nocturn en la seva arribada a Portbou

PortbouLa ruta París-Barcelona amb tren de nit torna a funcionar. Això sí, només ho fa els caps de setmana i durant la temporada d'estiu. Es tracta d'una ruta especialment necessària per als veïns que viuen en localitats transfrontereres com Cervera de la Marenda o Portbou. De fet, han estat aquests ciutadans els que s'han alegrat més de l'arribada del ferrocarril. El president de l'Associació Salvem el Tren Empordà (ASTE), Josep Maria Loste, explica que "era molt necessari" recuperar un servei que qualifica com a "imprescindible" per als veïns de la zona.

Loste ha lamentat que siguin els "grans oblidats" de Madrid i París i reivindica la lluita que han fet durant els vuit mesos que el servei ha estat suspès. Amb tot, el president de l'associació ha qualificat el retorn del tren de nit com "el començament d'una lluita" per reivindicar un servei diari durant tot l'any i el reclam d'una nova línia Narbona-Barcelona.

Des que al desembre es va tancar la línia, els veïns de les localitats transfrontereres no tenen servei de tren fins a les 12.30, cosa que, segons Loste, provoca importants maldecaps als ciutadans per a la seva vida diària. "Hem de tenir en compte que hi ha gent que viu a la part francesa i treballa a Catalunya, o que porta els nens a la guarderia de Portbou", denuncia.

El TGV no és una solució

Loste ha deixat clar que la connexió entre París i Barcelona amb el tren d'alta velocitat (TAV) "no soluciona els problemes" per a territoris transfronterers. A més, el president de l'associació recorda que es tracta d'un servei "al qual no tothom pot accedir".

Per a Loste, el més adequat seria crear una línia nova de mitjana distància que connectés Narbona amb Barcelona. "Seria la millor manera de donar servei a tot el territori", ha reblat.

stats