Comarques Gironines 08/11/2019

Presenten una denúncia contra tres fàbriques del Gironès per contaminació ambiental

Volen aturar les emissions d'agents químics, pols, contaminants odorífers i sorolls

1 min
Imatge d'arxiu de la manifestació veïnal contra les olors que provoca l’empresa Hinojosa de Sarrià de Ter,  el passat mes de juliol.

La Plataforma Ciutadana PROU de Sarrià de Ter, Naturalistes de Girona i Ecologistes en Acció han presentat una denúncia per la contaminació ambiental que asseguren que generen tres fàbriques: la paperera Hinojosa a Sarrià de Ter i la pedrera Construccions Rubau i Cal Industrial, situades al barri de Pont Major de Girona.

Les entitats volen aturar "l’emissió d’agents químics, pols, contaminants odorífers i soroll" perquè al·leguen que els residus que emeten deixa desprotegida la població de Sarrià de Ter, el barri de Pont Major de Girona, Sant Julià de Ramis (Gironès) i el disseminat de Campdorà (que pertany a Girona).

L'associació veïnal i els ecologistes han iniciat la via judicial perquè, segons asseguren, "la pudor de claveguera d'aquest estiu" va ser tan important que van "demanar ajuda" al president del Parlament i exalcalde de Sarrià, Roger Torrent, i també al candidat d'ERC al Congrés per Barcelona, Gabriel Rufián. Tot i així, no van aconseguir aturar l'activitat de la paperera sarrianenca.

Al mes de setembre, la plataforma PROU i l'Associació de Naturalistes de Girona ja van presentar una denúncia al Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil en contra d'Hinojosa, a la qual acusaven de superar els llindars de contaminació ambiental permesos.

stats