Mobilitat sostenible
Comarques Gironines 16/09/2021

Prova pilot perquè La Girocleta funcioni les 24 hores

ACN
2 min
Estació de la Girocleta al Barri Vell de Girona.

GironaL’Ajuntament de Girona posa en marxa, des d’avui fins al 31 de desembre, una prova pilot perquè la Girocleta funcioni les 24 hores. Actualment només funciona de les 5.30 del matí a la 1 de la matinada.

Mentre duri la prova, els usuaris podran utilitzar la Girocleta qualsevol hora del dia i la nit. A partir del gener de l’any vinent el consistori valorarà si el servei ha funcionat correctament i si ha tingut demanda. En cas de bons resultats es preveu mantenir la Girocleta operativa durant les 24 hores del dia. A més, amb la voluntat de fomentar l’ús d’aquest transport públic, s’ha organitzat un premi de reconeixement per a l’usuari que més hagi anat amb Girocleta l’últim any.

“Amb aquesta prova, el que fem no és només ampliar el servei de Girocleta les 24 hores del dia, sinó donar una opció de transport públic també durant les 24 hores del dia. És un pas endavant important en la línia de millorar la mobilitat a la ciutat, i a més a través d’un mitjà sostenible com és la bicicleta”, afirma la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

La prova pilot s’ha anunciat a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra entre avui i el 22 de setembre. Entre les activitats programades destaca l’Operació Ring-ring: les cent primeres persones que avui vagin a la feina o a classe amb bicicleta rebran un esmorzar i un obsequi sorpresa si passen pel Parc Central de Rafael Masó i Valentí. També s’ha programat el Bici Day, aquest dissabte a la plaça de l’Assumpció, i la Fira del Vehicle Elèctric en uns quants espais del centre de la ciutat durant el cap de setmana.

stats