Comarques Gironines 21/07/2017

El TSJC suspèn les obres de perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar

La interlocutòria indica que el projecte de traçat "s'hauria pogut aprovar" sense la declaració d'impacte ambiental

Acn
1 min
A partir d'aquí la C-32 s'acaba / ACN

Lloret de MarEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès cautelarment les obres de perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar (la Selva). El tribunal ha estimat la petició de 16 entitats contràries a la infraestructura que el setembre del 2016 van interposar un recurs contenciós administratiu contra el projecte i demanaven que, fins que hi hagi sentència, s'asseguri que no comencen les obres.

La interlocutòria assenyala que hi ha indicis que fan sospitar que el traçat "s'hauria pogut aprovar" sense la declaració d'impacte ambiental obligatòria. "Aquest no és el projecte de traçat corresponent a l'estudi informatiu pel qual es va aprovar la declaració el març del 2000", indica el TSJC.

"Aquest tribunal ha de garantir el compliment del dret de la Unió Europea i, per tant, el sotmetiment del projecte a avaluació ambiental, cosa que no sembla complerta en aquest cas", conclou. La decisió no és ferma i es pot recórrer interposant recurs de reposició.

La plataforma Aturem la C-32 celebra la decisió com una batalla guanyada i confien que la justícia els acabi donant definitivament la raó en sentència.

stats