ARA DIUEN QUE...

Matas i Nadal, per videoconferència

L'expresident i l'exvicepresident insular intervindran des de la presó en la comissió d'investigació de Son Espases el proper 20 de febrer

- L'expresident Jaume Matas i l'exvicepresident del Consell de Mallorca Miquel Nadal compareixeran a la comissió d'investigació de Son Espases el proper dia 20 d'aquest mes. Com que els dos estan complint penes de presó per corrupció, en lloc de desplaçar-se al Parlament balear compareixeran a través de videoconferència, igual com varen fer el mes passat l'extresorer del PP Luis Bárcenas i el president del grup ACS i del Reial Madrid, Florentino Pérez.

- Abans que compareguin els dos expolítics ho faran d'altres que estan en actiu. Aquest divendres es reprenen les compareixences amb la presència al Parlament, en aquest cas física, de l'expresidenta del Consell de Mallorca i actual secretària general i candidata autonòmica del PSIB, Francina Armengol. Amb ella també hauran de comparèixer tres exconsellers més del Consell que estan en actiu: Cosme Bonet (PSIB), Antoni Alemany (PSIB) i Joan Font (MÉS). Previsiblement, el PP els demanarà pel pont d'accés a Son Espases.

- La proximitat electoral provoca moviments en tots els partits. Per a aquest dijous s'ha convocat una reunió del comitè de campanya del PP balear per “tractar assumptes relacionats amb les eleccions municipals, insulars i autonòmiques del mes de maig”. A la reunió assistirà el president del Govern i del partit a les Illes, José Ramón Bauzá. També aquest dijous visitarà Mallorca el diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, que participarà en l'acte de presentació de Miquel Àngel Sureda com a candidat municipal a Pollença.

- Emaya ha intentat posar-se en contacte amb el ciutadà que va denunciar fa uns dies un cas de discriminació lingüística per part d'un treballador de l'empresa de seguretat que vigila un punt verd de Palma. L'empresa municipal assegura que el va cridar telefònicament, sense èxit, fins i tot abans que es fes pública la denúncia. En qualsevol cas, Emaya li ha remès un e-mail per explicar el "suposat incident". Després de traslladar la queixa a l'empresa, el treballador afirma que "en cap moment no va tenir la intenció d'ofendre ningú", que allò que succeí és que "no entenia el significat de la paraula 'mirall” i que no té "cap problema" perquè li parlin en català.