COMUNICACIÓ
Mèdia 07/09/2011

Picabaralla dialèctica entre Manel Fuentes i Vicenç Navarro a Catalunya Ràdio

El catedràtic de Ciències Polítiques de la UPF i el periodista han mantingut una tensa conversa en antena amb motiu de la reforma constitucional

Redacció
2 min

BarcelonaVicenç Navarro, catedràtic de Ciències Polítiques i Socials de la UPF, i Manel Fuentes, conductor d'El matí de Catalunya Ràdio, han mantingut una dura picabaralla en antena aquest dimecres, que ha acabat amb Navarro acusant Fuentes de ser “molt maleducat”. Durant la conversa, Navarro ha deixat entreveure antics enfrontaments entre ell i Fuentes i ha criticat la “manca de llibertat democràtica” del programa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Fuentes ha volgut entrevistar Navarro telefònicament després que el professor universitari assistís ahir a la manifestació contrària a la reforma de la Constitució. La conversa, però, no ha arrencat bé. “Faci una pregunta més interessant”, ha sigut la primera resposta de Navarro. Fuentes li ha replicat que “les preguntes són les que són, les fan interessants les respostes dels convidats”. Davant les interrupcions de Fuentes, Navarro s'ha queixat diverses vegades que el periodista no li deixava respondre fins que ha acabat llançant una amenaça: “Renoi, si no em permet respondre, li penjo el telèfon”. Fuentes no s'ha arronsat i ha dit: “Com que no contesta a les preguntes, jo intento que ho faci”.

Ha sigut aleshores que Navarro ha destapat la polèmica que tots dos han mantingut durant el juliol. El catedràtic ha demanat al periodista que “doni espai a un punt de vista que mai apareix al seu programa”. “Perquè vostè no ha volgut venir”, li ha replicat ràpidament Fuentes, que ha incendiat els ànims de Navarro. “Això no és cert”, ha sigut l'airada resposta del professor. L'escalada dialèctica ha continuat: “No menteixi, senyor Navarro”, li ha dit Fuentes i Navarro ha replicat: “És vostè qui està mentint, i no m'insulti”. Llavors, el professor ha explicat que al juliol va fer una crítica per la “manca de llibertat democràtica” del programa, crítica que no va rebre resposta. “Ara fa uns quants dies que em truquen”, ha admès Navarro, que li ha etzibat a Fuentes: “Si em truca, tingui la cortesia de deixar que contesti i no interrompre'm constantment”.

La tensió s'ha rebaixat durant uns moments però quan Fuentes ha tornat a interrompre el catedràtic, Navarro ha explotat: “És que vostè és impossible”. El periodista ha volgut tancar l'entrevista i ha dit: “Escolti's, aclareixi's i si vol, en parlem un altre dia”. I Navarro li ha contestat: “Vostè és molt maleducat”. Fuentes encara ha tingut temps de dir: “No, i no em faci dir com ha actuat vostè en aquesta entrevista”.

stats