TURISME

El Govern lloga el Centre Cultural Costa Nord rebaixat

Una nova empresa el gestionarà deu anys per 37.000 euros de cànon

El Govern ha adjudicat el Centre Cultural Costa Nord de Valldemossa per deu anys per un cànon de 37.000 euros anuals a l'empresa gallega Seixa Industrial del Noroeste SL. Aquest és un preu considerablement rebaixat, a causa de les dificultats que ha tingut l'administració per externalitzar la gestió de l'espai. L'empresa que tenia la darrera concessió l'abandonà el desembre passat i el centre està tancat des de l'octubre, segons han confirmat des del Govern.

No hi ha una data d'obertura fixada, han informat des de la Conselleria de Turisme. El plec de condicions tampoc no especifica quants mesos a l'any ha d'estar oberta la finca, tot i que obliga els adjudicataris a dur-hi a terme una sèrie d'activitats culturals "com concerts, obres de teatre, presentacions, conferències, etc.".

Segon intent

Aquesta és la segona adjudicació de l'explotació de la finca que intenta el Govern enguany. La primera, amb un cànon fixat de 50.000 euros, va quedar deserta el mes de febrer passat. Durant aquest temps, Turisme l'ha continuat mantenint. Tot i que no ha especificat el cost de mantenir la infraestructura, ha dit que era baix, ja que estava tancada.

Durant aquest temps, l'Ajuntament de Valldemossa ha mantingut converses amb l'Executiu per involucrar-se en la gestió de l'espai, sense resultat. "Esperam que hi hagi entesa amb la nova empresa i que hi puguem programar actes", ha indicat avui el batle de Valldemossa, Nadal Torres.

El negoci de Michael Douglas

L'actor Michael Douglas va crear l'espai cultural i turístic Costa Nord a Valldemossa l'any 2000. Hi invertí 2,3 milions d'euros. D'aquesta manera, compensava l'Ajuntament per alliberar-se d'una multa interposada per haver construït una casa annexa a s'Estaca sense llicència municipal. L'any 2003, el Govern de Matas va comprar la finca per 4,4 milions d'euros dels comptes públics, amb un acord que inclogué el patrocini de l'actor en actes de promoció turística durant cinc anys, sense cap clàusula d'exclusivitat. El centre va passar a ser la seu de la Fundació Balears Sostenible.

L'espai, dissenyat per l'arquitecte especialitzat en projectes museogràfics Dani Freixes, inclou un auditori, una sala multifunicional, la sala d'audiovisuals Nixe, un bar restaurant, oficines i espais exteriors.