Fira d'artesania i portes obertes de l'Espai Campins-Gaudí

I vosaltres, què recomanau? Explicau-nos els actes interessants que es fan avui o els propers dies a info@arabalears.cat

Jornada de portes obertes de l'Espai Campins-Gaudí
Museu Diocesà de Mallorca (Palma) / de 16 h a 20 h

El Museu Diocesà de Mallorca celebra una jornada de portes obertes del projecte de l'Espai Campins-Gaudí que s'ha desenvolupat al llarg dels darrers mesos. Han realitzat una important actuació museològica i museogràfica en les tres darreres sales de la planta baixa i en el conjunt de la primera planta del museu, amb una nova organització i exposició en la qual es combinen peces originals amb recursos didàctics, elements gràfics i suports multimèdia i audiovisuals. D'aquesta manera, el visitant pot realitzar un complet recorregut per la Catedral que es varen trobar el bisbe Campins i l'arquitecte Gaudí en els primers anys del segle XX, les personalitats i projectes d'ambdós personatges i, finalment, la restauració de la Catedral realitzada entre els anys 1904 i 1915.

Espectacle eqüestre a Son Martorellet
Ramaderia Son Martorellet (Ferreries, Menorca) / Fins a les 18 h

L'afició pels cavalls a Menorca es mostra esplèndida en aquest espectacle, una exhibició de cavalls de pura sang menorquina i de la doma de l'illa. A l'espectacle, els genets i cavalls mostren les seves habilitats. Bells exemplars de cavalls de pura sang menorquina domats a la usança de l'illa. De dilluns a dissabte es poden visitar gratuïtament les instal·lacions de la Ramaderia Son Martorellet de Ferreries de 10h a 13h i de 15h a 20 h. I recordau que els dimarts i dijous les visites són fins a les 18 h.

Fira d'artesania de la Tardor
Vara de Rey (Eivissa) / Fins al 28 de setembre

La Fira d'artesania de la Tardor, que organitza la patronal Pimeef, reuneix 24 propostes d'artesans o empreses dedicades a aquest sector. Mostren treballs en cuir, ceràmica, joieria, fusta i d'altres materials. A més, la Colla de sa Bodega tindrà una parada en la qual oferirà en viu una mostra d'elaboració d'artesania tradicional eivissenca.

Marc Cerdó presenta llibre
Can Alcover Espai de Cultura (Palma) / 19 h

L'escriptor pollencí Marc Cerdó presenta aquest dimarts, dia 23, la seva segona novel·la, 'Cor mentider'. L'acompanyarà a l'acte la seva editora, Maria Bohigas. L'autor, que resideix a Barcelona, ens brinda una obra sorprenent, d'estil precís i desacomplexat, en la qual inclou jocs textuals com paràgrafs basats en adjectius repetits i un final de capítol que és ben bé un cal·ligrama fet d'estornells.

'Heinz Vontin. Fotografies'
Museu Puget (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

A mitjan 2005, i amb la finalitat de cercar il·lustracions per a l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera, l'administrativa que aleshores es trobava destinada a l'oficina, Chus Adamuz, va trobar a internet unes magnífiques fotografies de Sant Antoni de Portmany i de la ciutat d'Eivissa que semblaven dels anys cinquanta del segle passat. Eren d'un fins aleshores desconegut personatge alemany, Heinz Vontin, que viatjà a Eivissa l'estiu de 1955. Una de les característiques destacades del treball de Vontin és que ha volgut interpretar la vida del carrer i sempre les persones hi han tingut una gran importància. Aquesta valoració de les figures humanes passejant, de tertúlia, feinejant, al·lots jugant, esperant el correu, etc. va fer que cinquanta anys després s'intentàs identificar el major nombre possible d'aquells anònims eivissencs que eren els protagonistes de l'objectiu de Vontin.


El + vist

El + comentat