LA PROPOSTA CULTURAL
Cultura 23/09/2014

Una exposició per illa

I vosaltres, què recomanau? Explicau-nos els actes interessants que es fan avui o els propers dies a info@arabalears.cat

2 min

'EMBUDO - S' de Rafa Forteza. Exposició

Louis 21 (Palma) / de 10.30 h a 14 h

fsafsaf

Les obres de Rafa Forteza (Palma, 1955) ja fan part d'alguns dels museus internacionals més importants del món com el MoMA de Nova York, l'MNCARS de Madrid, el Centre Pompidou de París... I l'any que ve està previst que el Museu Es Baluard li dediqui una retrospectiva. De moment ara es poden veure els seus nous treballs a l'exposició 'EMBUDO-S' a la Louis 21 de Palma, en concret quatre quadres i dues escultures. La mostra estarà oberta al públic fins al 15 de novembre, de dimarts a dissabtes.

'Eines i feines de camp'. Exposició

Convent de Sant Diego - Centre de Cultura d'Alaior (Menorca) / de 10 a 13.30 h i de 17.30 a 21 h

fsfwerf

L'exposició 'Eines i feines de camp', organitzada per l'Ajuntament d'Alaior, presenta un recorregut per les feines i les eines del camp. Secularment, Menorca ha estat una terra de pagesos i hortolans. Algun historiador ha dit que tan bon punt remuntam dues o tres generacions (a vegades no tant), de seguida hi apareix el camperol. La pagesia i els sistemes d'explotació de la terra són a la base mateixa de la identitat social menorquina: en la llengua, els costums, la cultura popular, les arrels del model econòmic, els oficis, l'organització administrativa i municipal, la toponímia, etc. La Menorca profunda és rural; i amb la condició rural, tota la resta se'n desprèn. De tot plegat, l'exposició en vol ser mostra i elogi. Oberta fins al 30 de setembre.

'Heinz Vontin. Fotografies'

Museu Puget (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

Heinz Vontin. Fotografies

A mitjan 2005, i amb la finalitat de cercar il·lustracions per a l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera, l'administrativa que aleshores es trobava destinada a l'oficina, Chus Adamuz, va trobar a internet unes magnífiques fotografies de Sant Antoni de Portmany i de la ciutat d'Eivissa que semblaven dels anys cinquanta del segle passat. Eren d'un fins aleshores desconegut personatge alemany, Heinz Vontin, que viatjà a Eivissa l'estiu de 1955. Una de les característiques destacades del treball de Vontin és que ha volgut interpretar la vida del carrer i sempre les persones hi han tingut una gran importància. Aquesta valoració de les figures humanes passejant, de tertúlia, feinejant, al·lots jugant, esperant el correu, etc. va fer que cinquanta anys després s'intentàs identificar el major nombre possible d'aquells anònims eivissencs que eren els protagonistes de l'objectiu de Vontin.

stats