Els presidents del PP de Palma, Mallorca i Balears expressaran el seu rebuig a Génova pel vet a Gijón

Rodríguez convoca d'urgència el partit a Ciutat, Jeroni Salom i Miquel Vidal per analitzar la situació

El president del PP de Palma, José María Rodríguez, ha convocat d'urgència la Junta Territorial del PP de Palma per expressar el seu malestar a la decisió de Génova de fer caure de la llista al Congrés dels Diputats Álvaro Gijón, que havia de ser el número quatre. A la reunió d'aquest dimecres horabaixa estan convocats els presidents del PP de Mallorca, Jeroni Salom, i del PP balear, Miquel Vidal, perquè és el PP de Mallorca i el PP balear els qui han quedat desautoritzats.

I és que la desautorització que suposa el vet de Génova a Gijón no és una desautorització al PP de Palma, sinó al de Mallorca, perquè va ser una Junta Insular del PP de Mallorca qui va elegir Gijón per ser el número quatre, i al PP balear, perquè va ser la Junta Regional del PP qui aquest dimarts va aprovar la llista que incloïa Gijón. El Comitè Electoral Nacional del PP, l'òrgan competent per ratificar les candidatures, no va fer cas de la proposta que li va arribar de Balears i va excloure Gijón de la candidatura al Congrés per Balears.

Malgrat que la decisió la va prendre Génova, se sospita que ho va fer a petició d'algú de Balears. Des del sector rodriguista del partit, que avalava Gijón, se sospita que qui va maniobrar davant Madrid va ser l'expresidenta del partit i ara eurodiputada Rosa Estaràs, que feia costat a Mateu Isern en la pugna interna. Segons fonts del PP, el mateix dia que el PP decidí que Isern seria el cap de llista i que el segon més votat, Álvaro Gijón, seria el número quatre a les estatals, Estaràs ja hauria advertit dirigents de la formació que Gijón no aniria a la llista. Altres dirigents del partit situen Isern darrere l'operació per deixar Gijón fora de la candidatura.

Allò cert és que la decisió no només ha crispat els rodriguistes, sinó que ha deixat també en un mal paper el partit mateix a Mallorca i a Balears, perquè varen ser òrgans d'aquestes estructures els qui varen triar Gijón i els qui varen proposar una candidatura en la qual ell hi era. És per això que es preveu que aquest dimecres els respectius presidents mostrin el seu rebuig a la decisió de Génova. I més quan encara no es coneixen els motius que justifiquen el vet a Gijón.

El + vist

El + comentat