Balears 25/07/2013

Salom vol "dignificar" el Consell després de l'encarcerament de Munar

"La voluntat del Consell és servir el poble de Mallorca i no aprofitar-nos de la institució", afirma l'actual presidenta

Q. Torres
1 min

Palma"Avui no és un ple qualsevol perquè qui presidí la institució durant molts anys, qui va seure en aquesta cadira per presidir el ple, ahir va ingressar a la presó de Palma". Així s'ha referit aquest matí la presidenta del Consell, Maria Salom, a l'empresonament de Maria Antònia Munar, qui durant 12 anys va presidir la institució. Salom, durant el ple d'aquest matí, ha advertit tots els consellers que tenen "l'obligació" de fer feina per "dignificar la institució", després que els casos de corrupció vinculats al Consell de Mallorca n'hagin deteriorat la imatge.

"La voluntat del Consell és servir el poble de Mallorca i no aprofitar-nos de la institució", ha defensat la presidenta. Salom ha apuntat que l'aprovació del codi ètic del Consell obre "un camí" per aconseguir millorar la percepció que té la població de la institució insular.

El cap de l'oposició al Consell, el socialista Jaume Garau, ha coincidit amb Salom que s'ha de fer feina per demostrar que la institució pot funcionar de manera diferent, però ha reconegut que l'entrada de Munar a la presó encara augmenta més la percepció ciutadana que la institució "és inútil" perquè "plou sobre banyat". Segons Garau, "hem fet coses molt bones, malgrat la legislatura penosa 2003-2007, en què es concentren els casos de corrupció".

stats