CORRUPCIÓ POLICIAL

La nova regidora de Seguretat de Cort s'estrena amb mesures contra el cap de la patrulla verda

La jutgessa ha comunicat a Cort que l'oficial té prohibit acostar-se a locals dels grups Pabisa i Cursach de la Platja de Palma, el passeig Marítim, Joan Miró i la plaça Gomila, i ordre d'allunyament respecte d'un testimoni

La nova regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Angélica Pastor (PSOE), ha ordenat aquest dimarts l'obertura d'un expedient disciplinari al cap de la patrulla verda, Gabriel Torres, que fou detingut dilluns i que quedà en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars després de ser interrogat per la magistrada que investiga la trama de corrupció policial de la Platja de Palma.

La situació de la Policia Local de Palma, amb prop d'una vintena d'imputats, és un dels temes més delicats que haurà d'afrontar el nou govern de Cort dirigit pel socialista José Hila. L'equip de govern es constituí ahir –coincidint amb la detenció del cap de la patrulla verda– i el mateix dia la regidora Angélica Pastor va remetre un ofici al jutjat que investiga la trama de corrupció policial sol·licitant informació sobre la situació processal del cap de la patrulla per prendre les mesures pertinents. Avui mateix ha rebut la informació del jutjat i ha ordenat l'obertura d'un expedient de suspensió de sou i feina.

El cap de la patrulla verda (unitat competent del control de contaminació acústica i residus en els establiments), detingut ahir quedà en llibertat amb càrrecs, però la jutgessa decretà com a mesura cautelar la prohibició que s'acosti als locals d'oci implicats en la investigació policial.

En concret, s'ha dictat ordre d'allunyament respecte dels locals dels grups Pabisa i Cursach ubicats a la Platja de Palma, el passeig Marítim, Gomila i Joan Miró. Igualment, s'ha dictat ordre d'allunyament contra l'oficial respecte d'un testimoni que ha aportat informació a la causa. L'objectiu és que l'oficial no pugui pressionar testimonis que col·laboren amb la justícia.

I és que la Fiscalia Anticorrupció disposa de diferents testimonis concrets que apunten directament cap a la patrulla verda de la Policia Local per presumptes tractes de favor a una sèrie de locals que “mai no reberen una inspecció”, segons figura en el sumari del cas. Es tracta d'establiments d'oci ubicats al centre de la vida nocturna de Palma, de manera que haurien de ser prioritaris en l'actuació d'un equip que té com a missió el control de la contaminació acústica i el compliment de les normatives municipals.

És més, segons els testimonis –entre ells treballadors dels locals–, en el cas que es fes una inspecció per part de la Policia Local (com ara la patrulla verda), sempre eren avisats amb temps suficient. Alguns dels testimonis han afirmat que aquests avisos els permetien també, per exemple, en el cas del 'table dance', evitar la presència de les dones que es trobaven en situació irregular o de les menors.

Fins i tot algun policia local que ha estat interrogat en qualitat de testimoni ha apuntat que l'anterior cap de la patrulla verda rebia “sobres” dels locals suposadament afavorits.

La detenció de l'actual cap de la patrulla, al quarter de Sant Ferran, es produí dies després que la jutgessa s'emportàs nombrosos expedients tramitats per la patrulla. Els investigadors volen esbrinar quin paper ha tingut la patrulla verda i si les pràctiques sota sospita s'han mantingut fins fa poc.

Cal recordar que l'anterior regidor de Seguretat Ciutadana (PP), Guillermo Navarro, està actualment imputat, com també el cap de la Policia, Joan Mut, entre altres càrrecs policials i agents. El batle, José Hila, ja va avançar el dia de la seva presa de possessió que el cap de la policia seria rellevat.

 

 

 

Més continguts de

El + vist

El + comentat