PALMA

Isern negocia ampliar l'edifici de Cort amb els locals de les cambres agràries

Els permutaria amb el Govern per una part de la finca de Son Llàtzer Vell, que reverteix a l'Ajuntament per poder destinar-la a centres educatius per a Son Ferriol

L'equip de govern de Mateu Isern a l'Ajuntament de Palma està negociant amb l'Executiu autonòmic la permuta entre una part de la finca de Son Llàtzer Vell i els locals de les cambres agràries que es troben a la plaça de Santa Eulàlia. La intenció de l'equip de govern palmesà és poder destinar aquests locals a l'ampliació de l'edifici consistorial de Cort per poder ubicar-hi nous departaments municipals, encara sense concretar, o d'altres que ara es troben a immobles en altres punts de la ciutat.

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori acaba de treure per tercer pic a subhasta els immobles de les antigues cambres agràries –antics sindicats ja extingits–, i davant les dificultats existents fins ara, també està negociant particularment amb alguns ajuntaments. Els locals que es troben a la plaça de Santa Eulàlia de Palma objecte de negociació, al costat de l'edifici de Cort, sumen més de 400 metres quadrats i es distribueixen en despatxos i diferents espais entre la planta baixa i el primer pis. Entre aquests es troba també l'establiment que ocupa el bar Santa Eulàlia.

A canvi d'aquests immobles de les cambres agràries que ofereix el Govern, l'Ajuntament de Palma oferiria una part de la finca de Son Llàtzer Vell, a la barriada de Son Ferriol. Això és possible perquè precisament l'equip de govern de Cort ha aprovat aquest dimecres acceptar la reversió per part de la Comunitat Autònoma d'aquesta finca, propietat municipal que l'any 2005 va ser cedida al Govern per a usos esportius. Això no ha estat mai així, per la qual cosa l'any 2009 l'Ajuntament ja va començar a reclamar que es deixàs sense efecte la cessió.

Nou institut i nou col·legi

La intenció ara és que bona part de la finca de Son Llàtzer Vell, uns 19.000 metres quadrats, es destini a la construcció d'un nou institut i un nou centre d'Educació Infantil per a Son Ferriol, una de les principals demandes d'aquesta barriada. Per a això s'haurà de fer igualment una cessió del seu ús a la Conselleria d'Educació del Govern.

No obstant això, el portaveu municipal, Julio Martínez, ha explicat que els serveis jurídics han explicat que la fórmula més adient és que l'Ajuntament recuperi el solar, en canviï l'ús i el torni a cedir per destinar-lo al nou. La part restant dels terrenys és la que entraria dins la permuta amb Agricultura per canviar-los amb els locals de les cambres agràries.

 

 

 

El + vist

El + comentat