Noguera critica que l'Autoritat Portuària es consideri "un municipi a Palma"

Cort espera els informes tècnics sobre el 'chill out' del castell de Sant Carles per establir la sanció corresponent

El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha dit que "no pot ser que Autoritat Portuària es consideri un municipi" dins Palma, en al·lusió al bar en el dic de l'Oest obert recentment i que manca de llicència d'obres i activitat per part de Cort.

Noguera ha advertit avui en roda de premsa que el Consistori "actuarà amb contundència davant la il·legalitat" en aquesta situació i altres de similars i ha afirmat que la situació del bar, situat en l'avançada de Sant Carles, acabarà amb un expedient sancionador i, almenys, una multa. Ha detallat que l'Ajuntament espera els informes tècnics finals sobre aquesta situació per establir la sanció corresponent.

El regidor ha tirat per terra l'argument d'Autoritat Portuària de Balears (APB), que recorrerà la suspensió d'obres i activitat del bar perquè considera que "la tramitació s'ajusta a dret" i no requereix llicència de l'Ajuntament perquè l'espai "és de domini públic del port". Noguera ha assenyalat que aquest bar sí que requereix els permisos municipals habituals perquè la seva activitat no té cap relació amb la portuària.

"El port és de Palma", ha argumentat el tinent de batle, per qui aquestes situacions no han de tornar a ocórrer i l'Ajuntament i Autoritat Portuària han de "redefinir la seva relació", la qual cosa es farà a partir que prengui possessió la nova directiva de l'APB.