POLÍTICA

Noguera renuncia a les dietes d'Autoritat Portuària

Com a representant de Cort al consell d'administració de l'entitat li correspondrien 900 euros per reunió

Antoni Noguera renunciarà a la dieta de 900 euros que cobren cada vegada que es reuneixen els membres del consell d'administració de l'Autoritat Portuària de Balears (APB), del qual forma part el segon tinent de batle.

Així ho ha comunicat la portaveu de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, després que la junta de govern municipal hagi acordat la participació del regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne com a representant del Consistori a l'organisme esmentat.

Truyol ha comparegut en roda de premsa acompanyada del batle, José Hila, i la regidora de Funció Pública, Aurora Jhardi. Tots tres han informat que Cort destinarà 2 milions d'euros –que ja estaven consignats en els comptes per al 2015– a compensar els funcionaris municipals per la paga extra que se'ls va anul·lar al 2012 i també per les hores extraordinàries que varen fer l'any passat i que no se'ls havia abonat.

La part corresponent a la paga extra que es farà efectiva és el 25% del total (que s'ha de sumar a un altre 25% que se'ls va ingressar), xifra que suposa 1,3 milions d'euros. El 50% restant es pagarà al 2016. Pel que fa a les hores extraordinàries, es destinaran entre 600.000 i 700.000 euros, que es pagaran entre octubre i desembre.

Segons Hila, aquesta és “una passa més” en la recuperació dels “drets perduts” per part dels treballadors públics durant els quatre darrers anys, coincidint amb el mandat del PP.

D'altra banda, Jhardi ha assegurat que l'Ajuntament està fent feina per poder cobrir com abans millor les necessitats de personal que hi ha a les diferents àrees de Cort. En aquest sentit, reconeix que el perfil d'esquerra dels partits que governen Palma els fa prioritzar les àrees més socials, tot i que adverteix que “això no significa que la resta es deixin de banda”.

Truyol ha informat també que avui s'han aprovat els plecs per a la contractació del Servei d'Integració d'Atenció a les Persones amb Discapacitat (SIAD).

Aquest servei beneficia unes 650 persones i disposa d'un pressupost de 458.000 euros per als propers dos anys.

 

El + vist

El + comentat