PLA DE REFORMA INTEGRAL

Els comerços de la Platja de Palma hauran de complir una ordenança estètica

Cort preveu que entri en vigor ja el proper estiu, però s'aplicarà de manera flexible

L'Ajuntament de Palma aprovarà una ordenança perquè l'oferta complementària de la Platja de Palma compleixi uns determinats criteris estètics en els seus establiments. La intenció de l'equip de govern és que la nova normativa entri ja en vigor la propera temporada turística, però en qualsevol cas també es permetrà una aplicació flexible quan això exigeixi d'entrada determinades inversions a alguns comerciants.

Aquesta ordenança forma part del Pla de Reforma Integral (PRI) de la Platja de Palma i té com a objectiu millorar la imatge externa del nucli turístic, donar-li una certa uniformitat evitant excessos i regular qüestions com la dels cartells comercials i publicitaris, els tendals, les cadires i els elements de les terrasses dels establiments de restauració. S'indicarien, entre altres puntualitzacions, determinats colors permesos i altres de prohibits i també el tipus de material dels elements comercials.

Actualment es treballa en un esborrany que establiria quatre o cinc zones diferents a la Platja de Palma, segons les quals s'aplicarien unes normes o d'altres. El tinent de batle de Turisme, Álvaro Gijón, ha avançat que el Col·legi d'Arquitectes de Balears és qui ha de presentar ara la seva proposta, a partir d'aquest esborrany, a l'equip de govern de Cort. En qualsevol cas ha afirmat que sobre la nova normativa també s'ha treballat amb altres sectors implicats com les associacions empresarials i comercials de la zona. "La pròxima temporada ha d'estar en marxa", ha dit.

Els comerciants demanen ajudes

En l'acte realitzat per fer balanç de l'aplicació de l'ordenança cívica, el batle Mateu Isern ha posat la nova norma estètica juntament amb aquesta com a fites per a la reforma de la Platja de Palma, i emmarcades en el PRI. El president de l'Associació de Comerciants Turístics (Acotur), José Tirado, ha aprofitat per reclamar ajudes per "motivar el sector" en l'aplicació de la nova ordenança estètica. Sobre això, el batle s'ha compromès a donar flexibilitat i a "no posar cap nus al coll" dels comerciants, a més d'assegurar que serà aprovada perquè "s'apliqui de manera possible".

El + vist

El + comentat