El tripartit es compromet ara a acceptar qualsevol resultat de la consulta sobre el Born

La portaveu Neus Truyol afirma que el vot de la ciutadania serà "èticament vinculant", encara que no ho pugui ser jurídicament, i el PP critica que "tot és una comèdia"

El tripartit de Cort s'ha compromès, després de la junta de govern que ha tingut lloc aquest dimecres, a acceptar qualsevol resultat que surti de  la consulta ciutadana que realitzarà per conèixer l'opinió popular sobre la ubicació de les quatre terrasses que hi ha actualment instal·lades al passeig del Born. Malgrat que la tinent de batle responsable de l'assumpte, Aurora Jhardi, advertí que la consulta no tindria caràcter vinculant i que l'equip de govern es reservaria en qualsevol cas la darrera decisió, la portaveu municipal, Neus Truyol, ha afirmat ara que Cort assumirà el resultat de la votació popular, perquè "per nosaltres és èticament vinculant i l'Ajuntament farà el que es decideixi en aquesta consulta". 

Truyol ha admès així que aquest tipus de votacions convocades pels ajuntaments no poden ser vinculants a efectes jurídics, mentre la legislació estatal no ho permeti, i ha volgut dir que a això es referia ahir Jhardi. La portaveu també ha confirmat que durant la propera setmana es definirà el mecanisme de la consulta i les opcions que s'oferiran per votar, encara que es tractarà d'un procés molt semblant al que es va fer servir per sondejar les preferències ciutadanes sobre els concerts de Sant Sebastià.

Des de l'oposició, que juntament amb restauradors, comerciants i veïns de la zona han fet una forta campanya en contra dels plans inicials del tripartit de plantejar l'eliminació de les terrasses del Born, la portaveu del PP, Marga Durán ha dit sobre la iniciativa del govern municipal que "tot és una comèdia". "Tanmanteix, no servirà per a res", ha afirmat, "perquè finalment faran allò que ja tenen decidit". Durán ha reptat l'equip de govern –integrat pel PSIB, MÉS i Som– a sotmetre a consulta ciutadana algunes altres de les seves decisions com la  demolició del monument de la Feixina o, com s'ha executat avui, la retirada del crucifix i el trasllat del bust del rei de la sala de plens de Cort.  

El + vist

El + comentat