El Govern i Creu Roja impulsen el retorn voluntari d'immigrants

El Consell de Govern ha aprovat 400.000 euros per a un programa pilot que inclou suport a l'expatriat per trobar feina al seu país d'origen

El Govern balear impulsarà el retorn voluntari d'immigrants mitjançant l'aportació de 400.000 euros al programa pilot que desenvoluparà la Creu Roja de les Balears. Aquesta entitat ja té experiència en aquests programes de retorn. L'any 2012 va rebre més de 1.000 consultes sobre aquesta qüestió i la seva actuació va permetre que 158 persones poguessin abandonar les Illes. Aquesta iniciativa, que es va intensificar per part de Creu Roja a partir dels primers anys de la crisi econòmica, pretén que totes aquelles famílies o individus que es troben en situació de màxima precarietat i que desitgen tornar als seus països d'origen puguin rebre una ajuda econòmica, principalment, per a les despeses de viatge.

La portaveu del Govern, Núria Riera, ha explicat avui al matí, en finalitzar el Consell de Govern, que l'ajuda de 400.000 euros va adreçada perquè "Creu Roja pugui donar suport a les persones extracomunitàries que es trobin en situació d'especial vulnerabilitat social i que siguin residents a les Illes".

El programa també incorpora tota una actuació a fi que els retornats puguin "integrar-se en el món laboral en els seus països d'origen". El Govern ha explicat que, segons les dades de l'Estat, l'entitat que ha gestionat programes de retorn voluntari d'atenció social d'immigrants a les Illes Balears durant els darrers anys ha estat Creu Roja, motiu pel qual s'ha acordat avui atorgar-li aquesta subvenció.

El + vist

El + comentat