ENERGIA
Crònica 23/08/2011

ACS intensifica el setge a Iberdrola i s'apropa al 20%

Ramón Castro
1 min

Barcelona.El grup ACS continua amb la seva estratègia per guanyar pes al capital de l'elèctrica Iberdrola. Segons consta a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el grup constructor presidit per Florentino Pérez té a Iberdrola un 5,3% que comparteix amb la societat d'inversió francesa Natixis. Entre participacions directes i indirectes, ACS ja controla el 19,6% de la companyia elèctrica presidida per Ignacio Sánchez Galán.

Concretament Natixis i ACS han augmentat el seu paquet conjunt, han passant del 4,81% al 5,36% d'Iberdrola. El grup constructor és el primer accionista de l'elèctrica, amb un total de 1.140 milions d'accions. Aquesta participació, segons el tancament de la sessió borsària d'ahir, té un valor de 5.735 milions d'euros.

Malgrat ser l'accionista de referència, ACS manté des de fa temps una pugna judicial amb Iberdrola per consolidar la seva posició a la companyia i entrar al consell d'administració. Sánchez Galán s'hi oposa i fins ara ha aconseguit bloquejar l'entrada d'ACS.

El nucli accionarial d'Iberdrola el completen BBK (7,1%), el fons Qatar Investment Authority (6,16%) i Bankia (5,4%).

stats