TELECOMUNICACIONS
Crònica 13/01/2012

Abertis encarrega la venda del 16% de l'operador de satèl·lits Eutelsat

I. Pujol
1 min

BARCELONAAbertis va comunicar ahir al vespre a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que ha encarregat la "col·locació accelerada" d'un 16% del capital de l'operador de satèl·lits Eutelsat, del qual és el principal accionista.

El grup controlat per La Caixa, CVC i ACS va comprar el 32% d'Eutelsat el 2007 per 1.070 milions d'euros i la seva intenció era tenir un paper més destacat en l'accionariat. Com que no es van complir aquests plans, la companyia va qualificar la participació a Eutelsat com a no estratègica. Els bancs col·locadors d'aquest paquet d'accions són Credit Suisse, Morgan Stanley i Société Générale. Aquest matí se sabrà el preu de l'operació i la previsible plusvàlua. Com que és una col·locació entre "inversors qualificats" es preveu que aquest 16% quedi diluït entre diversos fons d'inversió.

Abertis s'ha compromès a mantenir el 16% restant d'Eutelsat almenys durant sis mesos. Amb una flota de 27 satèl·lits en òrbita, Eutelsat és el líder europeu i tercer operador mundial. La companyia ha estat clau, per exemple, en l'impuls de la tecnologia 3D.

Abertis manté la seva participació del 33,4% en l'operador Hispasat, on sí que espera tenir un protagonisme encara més gran en el futur.

Aquesta operació s'emmarca en l'estratègia de desinversions per reduir l'endeutament (de 13.921 milions al setembre) i generar recursos per a futures operacions corporatives.

Actualment, la companyia considera prioritari el mercat d'autopistes dels Estats Units, on s'espera un degoteig de privatitzacions.

stats