DECISIÓ JUDICIAL
Crònica 03/08/2011

Absolt l'imam de Cunit condemnat per coaccions

Laia Espín
1 min
L'imam de Cunit, Mohamed Benbrahim, durant el judici.

Barcelona.L'Audiència de Tarragona ha absolt l'imam de Cunit, Mohamed Benbrahim, que el passat mes de novembre va ser condemnat a un any de presó per haver coaccionat "greument" la mediadora cultural del municipi, Fàtima Ghailan. També han estat absolts la filla de l'imam, Hafssa Benbrahim, que havia estat condemnada a pagar una multa de 730 euros, i el president de l'Associació Islàmica de Cunit, Abderrahman El Osri, que va ser condemnat a nou mesos de presó.

Els tres condemnats van presentar un recurs a la sentència del jutjat penal número 2 de Tarragona. La lletrada dels condemnats, Maria José Canales, va explicar ahir a l'ARA, que l'Audiència ha admès que la sentència del jutjat penal " es basa en indicis i en fets inconnexos que no són constitutius de cap delicte. En definitiva, accepta el recurs per manca de proves". Canales va afegir que els seus clients només van exercir el seu dret de queixar-se d'un servei públic.

El cas es remunta al 2008, quan Ghailan va denunciar haver rebut pressions i amenaces de l'imam i el seu entorn. La sentència va considerar provat que en el seu moment un grup de veïns marroquins van recollir firmes en contra de la feina de Ghailan com a medidadora a l'ajuntament perquè els tractava "irrespectuosament" i no tenia la titulació pertinent.

stats