Crònica 27/01/2011

Acord a Rodalies, però el conflicte arriba avui al bus

Carles Arbolí
2 min
Usuaris dels trens de Rodalies a l'estació de Sants. Ahir es van suspendre 40 combois.

BARCELONA.La conflictivitat laboral al transport públic viu una de les pitjors setmanes. Un acord in extremis després de gairebé dotze hores de reunió va servir ahir a la nit per posar fi a la vaga encoberta dels maquinistes de Rodalies. Però una vegada resolt aquest conflicte, la convocatòria de vaga general que han convocat per a avui els sindicats minoritaris tindrà incidència en el servei de bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Allà la Confederació General del Treball (CGT) -una de les organitzacions convocadores- és el sindicat amb més força i el departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ja ha dictat uns serveis mínims del 33 per cent. L'afectació en els usuaris serà, per tant, notable i la CGT ja ha expressat el seu malestar perquè considera "abusius" els serveis mínims decretats, que estan per sobre, fins i tot, del que es van dictar durant la vaga general del 29 de setembre, aleshores convocada per UGT i CCOO. Pel que fa a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), no es preveu cap afectació significativa, ni tampoc al servei de metro.

Final feliç a Renfe

Una maratoniana reunió entre els representants del sindicat de maquinistes Semaf i de Renfe va permetre ahir a la nit arribar a un acord per tancar la vaga de zel que uns quaranta conductors de tren mantenien des de dilluns. Segons fonts de la companyia ferroviària, les dues parts han pactat la implantació dels gràfics de serveis, tal com demanava Renfe. A més, es mantenen els expedients disciplinaris oberts a sis maquinistes.

La incidència de la protesta va tornar a colpejar ahir el servei i es van haver de suspendre més de 40 combois, mentre que la resta de trens van circular amb retards que oscil·laven entre els 15 i els 30 minuts. Fonts del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat van explicar que la incidència havia estat lleugerament menor que la de dimarts. Per a avui es preveu que els trens ja circulin amb normalitat, tot i que no es descarten afectacions per la jornada de vaga convocada per la CGT.

stats