Crònica 01/04/2012

Adelson avança a l'abril la tria entre BCN i Madrid

A.b.
1 min

BARCELONALes delegacions catalana i madrilenya han volgut relativitzar en les últimes hores la importància de la nova ronda de converses, que arriba després dels últims contactes de fa dues setmanes a Barcelona amb l'equip de Sheldon Adelson, però el cert és que Las Vegas Sands Corporation ha començat a accelerar la resolució de la negociació i no s'esperarà a l'estiu per anunciar la ubicació de l'Eurovegas.

Tot i que en un primer moment s'havia apuntat que les exploracions negociadores que la companyia nord-americana està fent a l'Estat des de fa un any no es traduirien en cap decisió d'ubicació fins a l'estiu del 2012, el cert és que amb tota probabilitat serà aquest abril, d'aquí pocs dies, en un nou viatge de Sheldon Adelson a Barcelona i a Madrid, quan es pot aclarir si guanya l'opció Gaudí Sands (o com s'acabi anomenant el projecte català), i els valors de Barcelona com a capital turística i creuerística, o l'efecte capital i de ciutat de fires i congressos de Madrid.

Ara com ara les dues delegacions estan apurant les seves possibilitats en els trumfos que tenen més punts a favor: Barcelona ha lligat sobretot el seu valor turístic a l'impacte que tenen els creuers entre el públic nord-americà i ha ofert fer paquets específics que incloguin passar almenys unes hores al macrocomplex d'oci. Més verda està la possibilitat de soterrar l'autopista C-32 a l'altura de Sant Boi, el lloc on a banda i banda podria haver-hi els terrenys de la instal·lació. El Govern és partidari de fer-hi alguna intervenció urbanística, però un soterrament comporta una despesa elevada.

stats