Crònica 25/08/2011

'Adéu Espanya', 'trending topic' mundial

O.m.
1 min

Barcelona.Twitter seguia centralitzant ahir les protestes ciutadanes encaminades per fer que la reforma constitucional es pugui votar en referèndum. Al hashtag (etiqueta) #yoquierovotar que havia protagonitzat la tarda de dimarts s'hi va sumar #jovullvotaradeuespanya, promogut per tuitaires catalans i que reivindica que es pugui votar sobre la independència de Catalunya.

L'etiqueta va arribar a ser quart trending topic mundial i primer de tot l'Estat. S'hi van sumar polítics d'ERC com Josep Bargalló i Joan Puig -un dels impulsors del hashtag -, a més de cantants i periodistes com Cesk Freixas i Toni Soler. Molts missatges dels usuaris s'encarregaven de denunciar la situació d'"espoli fiscal" que viu Catalunya repecte de l'Estat. Al matí l'etiqueta va ser capaç de produir al voltant de 200 tuits per hora.

Recollida de signatures

Mentre a Twitter se seguia reclamant que la reforma constitucional se sotmetés a referèndum -una de les dates apuntades pels internautes és el 20-N, el mateix dia de les eleccions espanyoles-, la plataforma Actuable prosseguia, paral·lelament, la recollida de signatures per fer que aquesta votació sigui possible. Més de 40.000 ja ho havien reclamat a la pàgina web del col·lectiu. La iniciativa l'encapçala Vicenç Navarro, catedràtic de la UPF, i pica l'ullet al moviment del 15-M.

stats