CAIXES
Crònica 31/12/2011

Adolf Todó cobra 1,55 milions a l'any

T.g.
2 min
Adolf Todó, president executiu de CatalunyaCaixa.

BARCELONAEl president executiu de CatalunyaCaixa, Adolf Todó, té uns ingressos anuals d'1,55 milions d'euros (823.000 de sou, 579.000 de sistemes d'estalvi i 139.000 de primes d'assegurança), als quals s'hi ha d'afegir un blindatge de 2,44 milions. Fonts financeres van destacar que l'antic director general de Caixa Catalunya (que es va fusionar amb Caixa Tarragona i Caixa Manresa) ja havia comunicat el seu sou i que l'actual propietari de l'entitat, el Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) ha avalat la seva gestió en nomenar-lo màxim responsable.

El director general de l'entitat, Jaume Masana, percep un total de 866.000 euros anuals. En aquest cas, el blindatge arriba als 1,83 milions d'euros. El conjunt del consell d'administració i l'alta direcció de CatalunyaCaixa cobra 5,2 milions a l'any, segons la informació demanada pel Banc d'Espanya, que havia fixat el dia d'ahir com l'últim per publicar els ingressos del directius de les entitats controlades pel FROB i de les que han rebut algun crèdit d'aquest organisme públic.

En tot cas, el sou del president de CatalunyaCaixa contrasta amb el de l'home fort d'Unnim Bank (la fusió de les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu), Jordi Mestre. El director general de l'entitat cobra 963.000 euros anuals (450.000 de sou i la resta variable). En aquest cas, cal tenir en compte la dimensió inferior d'Unnim i que el president, Jaume Ribera, que percep 61.000 euros, manté tasques no tan executives com Todó a CatalunyaCaixa.

Laietana s'hi nega

Però res és comparable amb el sou del president de Bankia, Rodrigo Rato, que percep una remuneració de 2,34 milions anuals. En concret, Rato va obtenir el gruix (2,05 milions) del total de Bankia, 254.000 euros de la matriu BFA i 40.000 euros de Caja Madrid. De la seva banda, el conseller delegat de Bankia, Francisco Verdú, tindrà un sou anual de 2,26 milions. El que va ser fins fa poques setmanes vicepresident de l'entitat, José Luis Olivas, va ingressar 1,62 milions, que provenien bàsicament del sou de Bancaja.

De la informació facilitada per Bankia, en destaca la "negativa" a facilitar el sou dels nou consellers de Caixa Laietana, integrada en el grup. La circular del Banc d'Espanya tenia en compte aquesta possibilitat, tot acollint-se a la llei de protecció de dades. Finalment, BMN, la fusió freda a la qual pertany Caixa Penedès, va informar que el seu president, Carlos Egea, cobra 456.000 euros a l'any.

stats