PRIVATITZACIÓ DEL GESTOR AEROPORTUARI
Crònica 11/03/2011

Aena i sindicats no s'entenen i l'amenaça de vaga segueix vigent

Redacció
2 min
El president d'Aena, Juan Lema, ahir durant la negociació amb els sindicats.

Barcelona.La reunió entre Aena i els sindicats va concloure ahir sense acord i sense fixar una data per seguir la negociació, de manera que es manté la convocatòria de 22 dies de vaga per Setmana Santa, ponts festius i estiu contra la privatització de l'ens públic.

Els representants dels sindicats convocants, CCOO, UGT i USO, van explicar que Aena els va transmetre una proposta que estudiaran, encara que el gestor aeroportuari segueix sense abordar una de les qüestions claus del conflicte, que són les concessions dels aeroports de Madrid i Barcelona. Els sindicats consideren que se segueix sense garanties per al manteniment dels llocs de treball ni de les condicions laborals.

José Manuel Lorenzo, representant de CCOO, va advertir que es tracta d'una vaga molt seriosa i, per tant, no es desconvocarà mentre no s'arribi a un acord.

Obstacle

L'escull principal per tancar un acord és la privatització d'Aena, que segons l'opinió dels sindicats és del 100%, per la via de les concessions, en contra de l'opinió del govern, que assegura que és del 49%. Segons els sindicats, aquesta situació portarà al tancament d'aeroports i a la pèrdua de llocs de treball.

Lorenzo va insistir que no hi ha novetats en la proposta d'Aena, que es nega a negociar els punts principals de la convocatòria de les mobilitzacions, que són "no a la privatització, no a les concessions i garanties per mantenir els llocs de treball i les condicions laborals", informa Efe. Lorenzo va afegir que fins ara tots aquests punts han rebut negatives de l'empresa.

Lorenzo va d que sense un pla de viabilitat per al conjunt dels aeroports de la xarxa d'Aena és impossible mantenir els llocs de treball, i l'empresa no l'ha presentat.

Va concloure que, després de la reunió d'ahir, les coses estan igual i les postures entre les dues parts estan tan distanciades com abans.

stats