INVESTIGACIÓ JUDICIAL
Crònica 18/03/2011

Agrolimen no va declarar tots elsguanys,diu Hisenda

Laia Espín
2 min

Barcelona.L'empresa Agrolimen, propietat de la família Carulla, hauria deixat de tributar 61 milions d'euros de beneficis a través d'una operació de compravenda d'accions entre societats del mateix grup, alguna d'elles ubicades en paradisos fiscals, segons indica un informe de l'Agència Tributària.

Dos dels sis propietaris d'Agrolimen, el president, Artur Carulla, i la seva germana Aurèlia, van personar-se ahir davant del jutge que instrueix el cas com a imputats. Segons fonts judicials, els dos germans no van declarar, tot i que es van remetre a dos escrits entregats per la seva defensa. Tanmateix, el president del grup va respondre alguna pregunta del jutge sobre la compravenda d'accions entre societats d'Agrolimen efectuada el 2006.

Segons fonts judicials, el president d'Agrolimen va manifestar que aquestes operacions entre empreses del mateix grup van ser fruit de decisions corporatives per equilibrar la situació financera de les seves firmes.

D'acord amb les mateixes fonts, l'informe d'Hisenda hauria determinat que no s'haurien declarat 61 milions d'euros de guanys de l'empresa Arbor Invest, que haurien acabat en mans d'una societat suposadament instrumental amb seu a Holanda gràcies a una operació de compravenda d'accions entre les dues societats.

El jutge ha encarregat ara a l'Agència Tributària esbrinar si aquesta empresa amb seu als Països Baixos té activitat real o és instrumental.

La defensa dels propietaris d'Agrolimen, els advocats Emilio Zegrí i Fermín Morales, van declarar ahir, després de comparèixer davant del jutge, que l'informe de l'Agència Tributària, que va permetre obrir aquesta investigació, és molt genèric i que és "com repassar la història dels últims 15 anys de la família". Per aquest motiu, van manifestar que estan a l'espera de nous dictàmens més concrets i que demanaran l'arxiu de la causa.

En els pròxims dies el magistrat té previst citar a declarar els altres tres germans, però encara no ho ha fet formalment.

stats