DISSABTE DE LLEVANTADA
Crònica 12/03/2011

Aigua a dojo fins al vespre

Avui encetem un període de mal temps que en els pròxims cinc dies deixarà pluges de fins a 200 litres al litoral. El vent bufarà fort i les onades superaran els 2 metres a la costa. Demà, però, sortirà el sol.

Miquel Bernis
1 min
El temporal de vent aixecarà onades de més de dos metres  a la costa catalana.

BARCELONA.Els mapes del temps preveuen un dissabte gairebé sencer de pluges que afectaran tot el país i el Servei Meteorològic de Catalunya té actius diversos avisos per pluja, vent i estat de la mar. El primer apunta que es podran superar els 100 litres per metre quadrat a moltes comarques costaneres, prelitorals i de la Catalunya Central, els altres dos indiquen la possibilitat de ratxes fortes de vent i onades de més de 2,5 metres a la costa, especialment a la Costa Brava. Segons Protecció Civil, a més, el risc d'allaus és fort a alguns sectors del Pirineu com el Pallars i la Ribagorça.

Pararà de ploure durant el vespre, entre les nou i les dotze de la nit les pluges s'aniran retirant de sud a nord. Per tant, les rues de carnestoltes tardanes que es facin aquest dissabte hauran de suportar la pluja, sobretot si es fan a la tarda. Amb molta més seguretat, els actes de migdia, calçotades i la resta tindran l'impediment de la pluja abundant i insistent.

Diumenge per aprofitar

Si avui el dia convida a quedar-se a casa demà el temps serà totalment diferent, el sol ja lluirà des del matí a la majoria de comarques, i només al Pirineu i en regions com l'Empordà i la Catalunya del Nord el cel estarà mig tapat. Les temperatures pujaran fàcilment cinc graus respecte als valors d'avui i el migdia ens farà recordar que la primavera no pot ser tan lluny.

Diumenge serà, però, només una treva en un període llarg de mal temps: començarem setmana enganxats al paraigua i dimarts es repetirà una situació de pluges i temporal marítim similar a la d'avui.

stats