CONFLICTE A SÍRIA
Crònica 10/05/2011

Al-Assad assetja un suburbi de Damasc

Marc Catalán
2 min

Els soldats del règim de Baixar al-Assad van començar ahir un setge contra el suburbi de Muadhamiya, a l'oest de Damasc. Els activistes sirians van assegurar que les forces de seguretat van acordonar la zona i van matar tres persones després d'obrir foc contra les protestes antigovernamentals. "Un núvol de fum va envair la zona i es van sentir trets", va indicar un activista pro drets humans citat per l'agència AFP, que va afegir que l'exèrcit va tallar l'electricitat i les línies de telèfon. L'opositor va assegurar que "les forces militars han utilitzat la força contra els manifestants i volen arrestar persones concretes, els que creuen que són els líders de la protesta". La repressió de les manifestacions, amb un fort desplegament a les mesquites del barri, va acabar amb uns 200 detinguts.

Els tancs entren a Homs

El president Al-Assad va enviar ahir els tancs a la ciutat d'Homs, un altre dels focus de les protestes, per intentar ofegar unes mobilitzacions que ja fa set setmanes que duren. Els manifestants no s'aturen tot i la repressió del règim i continuen demanant un procés democràtic. Els activistes van assegurar que la incursió dels soldats a Homs va causar la mort d'un nen de 12 anys i de dues persones més.

Al-Assad està intentant aixafar les revoltes arreu del país però l'activista dels drets humans contactat per l'agència de notícies va assegurar que "les campanyes militars són asfixiades per les protestes, quan l'exèrcit marxa d'una ciutat per reprimir una altra zona, les manifestacions tornen a sorgir al mateix lloc". Ell mateix va denunciar que "el règim utilitza tècniques israelianes per ofegar les manifestacions, però no podrà ocupar Síria amb els seus partidaris".

stats