Crònica 26/05/2011

"És legítim i em sento capacitat per ser l'alcalde de Tarragona"

Diputació "Jo no em dedico a canviar cromos per Tarragona" Opcions "Un alcalde, si fa les coses bé, sol tenir una reelecció còmoda a la primera oportunitat"

Dani Revenga
3 min
L'alcaldable del PP, Alejandro Fernández, durant un moment de l'entrevista que va mantenir ahir amb aquest diari.

TarragonaAlejandro Fernández és l'home del moment a Tarragona. S'intuïa una pujada del PP, que podria ajudar CiU a recuperar l'alcaldia si el candidat més votat, com ha passat, era l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, del PSC. La pujada ha estat tan forta que fins i tot s'especula amb la possibilitat que ell, empatat a 7 regidors amb CiU, sigui l'alcalde. Seria el primer del PP en una capital de demarcació catalana.

Com estan les seves converses amb el PSC i amb CiU?

He parlat telefònicament amb tots dos i ens hem vist amb Josep Fèlix Ballesteros i en les pròximes hores ho faré amb Victòria Forns. De tota manera, les negociacions fortes seran la setmana que ve.

De qui se sent més a prop en aquests moments?

De moment em sento molt lluny de tots dos, perquè continuen defensant les vegueries, el desmantellament de l'Hospital Joan XXIII i tenen una postura ambigua pel que fa a l'estació ferroviària al centre de la ciutat.

Es veu com a alcalde de Tarragona?

L'escenari ha quedat molt obert. El govern de PSC i ERC ha perdut tres regidors, i això vol dir que una part molt important de l'electorat aposta pel canvi. Això, com a força que més ha pujat, em legitima per aspirar a l'alcaldia. I em sento capacitat per a aquest repte.

Tot és legítim en democràcia si ho permet l'aritmètica, però un alcaldable que gairebé duplica en regidors els seus rivals s'ha de quedar a l'oposició?

Si es fa com es vol fer a Badalona, on senzillament es vol anar contra un candidat, llavors no és bo. Si jo finalment arribo a un acord amb CiU no serà en contra de Ballesteros, sinó a favor de Tarragona.

S'ha especulat amb la possibilitat que podrien donar-li premis de consolació com la presidència de la Diputació i regidories de pes per a vostè i el seu partit?

Aquesta hipòtesi ni la contemplo ni la penso contemplar. No sé d'on ha sortit. És possible que el senyor Poblet [president de la Diputació] no tingui amics a CiU. Jo no em dedico a canviar cromos per Tarragona.

Quines són les seves condicions programàtiques de cara a un possible pacte?

Capitalitat provincial, ferroviària i sanitària, creació d'ocupació immediata i una immigració legal i ordenada en convivència.

S'esperava igualar CiU amb 7 regidors i quedar-se a 3 vots de ser la segona força?

Sí. Vam dir que superaríem el 20% de vots, els millores resultats de la nostra història. I ho hem fet.

A què ho atribueix?

Una part dels votants han optat pel PP perquè som la millor opció per gestionar la crisi. S'ha crescut molt arreu, però el plus de Tarragona ha estat per la defensa de la ciutat.

Què li semblen els resultats dels seus rivals?

CiU ha obtingut els pitjors de la història a Tarragona, enmig d'una tendència a l'alça del seu partit i de canvi a la ciutat de Tarragona. Els resultats de Ballesteros són bons, però alguna cosa no deu haver fet bé quan no han estat els mateixos de l'Àngel Ros a Lleida. Un alcalde, si fa les coses bé, acostuma a tenir una reelecció còmoda en la primera oportunitat.

Existeix la possibilitat que l'alcaldia de Tarragona es decideixi en un pacte entre PP i CiU per repartir-se altres alcaldies de Catalunya? En cas que sigui així, què li sembla com a tarragoní?

L'únic que puc dir sobre això és que jo només arribaré a acords en clau tarragonina.

Què opina de la campanya xenòfoba de García Albiol a Badalona?

Són ciutats diferents. El problema de la immigració a Tarragona està concentrat als barris, i és on hem de ser rigorosos. Badalona és molt diferent. Però s'hauria de reflexionar sobre per què ha obtingut un suport tan important. La raó és que les seves propostes responen a les necessitats dels ciutadans.

stats